- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Cheddar Peynirli Fırın Makarna Tarifi
Tarif
Cheddar Peynirli Fırın Makarna Tarifi
Çok leziz bir fırın makarna tarifi ile karşınızdayım. Siz de denemelisiniz! Cheddar peynirli fırın makarna tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 267
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 l su
5 ml zeytinyağı
20 g edamame fasulye
5 dal kereviz sapı
10 g bezelye
2 tutam himalaya tuzu
400 g tam buğdaylı burgu makarna
1 adet yumurta
az miktardarendelenmiş muskat
15 g antep fıstığı içi
Nasıl Yapılır?
- 12 litre suyu tencereye aktarın. Su kaynayınca zeytinyağını, edamame fasulyeleri, doğranmış kereviz sapları, bezelyeleri ve tuzu ekleyin.
- 2Birkaç dakika kaynattıktan sonra makarnayı ilave edin. 8 dakika haşladıktan sonra suyunu süzün.
- 3Suyunu süzdüğünüz sebzeli makarna karışımını fırın kabına aktarın.
- 4Bir kapta yumurta ile labneyi çırpın. Rendelenmiş muskatı ilave edip biraz daha çırpın.
- 5Hazırladığınız labneli sosu sebzeli makarna karışımının üzerine dökün. En son rendelenmiş cheddar peyniri ve Antep fıstıklarını serpin.
- 6Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 6 dakika kızartın.
- 7Servis öneri: Makarnanızı servis ederken üzerine bir çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi serpebilirsiniz.
Püf Noktası
Enerji: 487,3 g
Karbonhidrat: 77,8 g
Protein: 19,2 g
Yağ: 11,1 g
Lif: 6,5 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?