Kısık Ateş
Tarif

Spätzle Tarifi

Almanya, İsviçre ve Avusturya klasiği olan Spätzle (Şpetzle), yumuşak hamur parçalarının tereyağında kavrulduğu basit ama doyurucu bir yemektir. Yumuşak ama hafif çıtır şpetzle'lerinizi ana yemek ya da yan yemek olarak keyifle tüketebilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu Spätzle tarifi, mutfak becerilerinizi geliştirmek ve sevdiklerinizi mutlu etmek için harika bir yoldur. Tarifi denemek için aşağıdaki adımları takip edin, videomuzu izleyin ve mutfağınızı lezzetle doldurun!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 5B
  • 19
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g un
5 adet yumurta
180 ml Pınar Süt
Pınar
5 g tuz
1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
25 ml zeytinyağı
50 ml Pınar Krema
Pınar
rendelenmiş peynir (emmental, parmesan vs.)
Üzeri için:
kestane ve istiridye mantarı
karışık yeşillik

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta unu, yumurtaları, sütü, tuzu ve muskat cevizini bir araya getirip iyice çırpın.
  • Hamurun içinde kabarcıklar oluşup akışkan bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Ardından karışımı 5-10 dakika dinlendirin.
  • Büyük bir tencerede suyu yüksek ateşte kaynatın ve bir miktar tuz ekleyin.
  • Büyük delikli bir eleği tencerenin üzerine yerleştirip, hamurun 1/3'ünü deliklerden kaynayan suya bir spatula yardımıyla bastırarak geçirin. Böylece spätzle şekli elde etmiş olacaksınız.
  • Hamur parçaları yüzeye çıkana kadar yaklaşık 3 dakika kaynatın.
  • Yüzeye çıkan spätzle'leri sudan alıp süzün. Kalan hamur için de aynı adımları tekrarlayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Haşlanmış spätzle'leri birkaç dakika zeytinyağında kavurun, dışı çıtır içi yumuşak kalacak şekilde. İsteğe bağlı olarak bu aşamada krema ve rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz.
  • Üzeri için, tereyağını bir tavada eritin. Kestane ve istiridye mantarlarını doğrayıp tavaya ekleyin. Mantarlar kızarana kadar birkaç dakika soteleyin.
  • Kavrulmuş spätzle'leri servis tabağına alın. Üzerine sotelenmiş mantarları ekleyin. İsteğe bağlı olarak karışık yeşilliklerle süsleyin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Spätzle: Almanya, İsviçre ve Avusturya mutfağında yaygın olarak tüketilen bir tür yumurta eriştesi veya makarnasıdır. "Spätzle" kelimesi Almanca'da "küçük serpme" anlamına gelir ve genellikle yumurta, un, su ve tuz gibi basit malzemelerden yapılır. Hamur, yoğrulduktan sonra özel bir "Spätzle presi" veya "Spätzle rendesi" kullanılarak sıcak suya veya kaynar suya sıkılır veya doğranır. Pişirildikten sonra genellikle tereyağı veya kızartılmış soğanla servis edilir. Spätzle, lezzetli ve doyurucu bir yan yemek veya ana yemek olarak servis edilebilir ve sıklıkla et, sos veya sebzelerle birlikte sunulur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Taze Otlu Spagetti Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
3 Peynirli Ravioli Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Renkli Soğuk Makarna Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.