Kısık Ateş
Tarif

Cennet Çamuru Tarifi

Kilis yöresine ait lezzetlerde bugün! Son derece lezzetli Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır? Cennet Çamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Tava
Cennet Çamuru Tarifi
Paylaş
  • 237B
  • 291
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g çiğ kadayıf
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için:
550 g toz şeker
600 ml su
1 dilim limon
Üzeri için:
toz tarçın
Pınar Sütkrem
Pınar
tane Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Çiğ kadayıfı tel tel doğrayın ve geniş bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
  • Altın rengi alana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kavurup toz Antep fıstığını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Malzemelerin güzelce harmanladığından emin olun.
  • Üzerine çekeceği miktarda soğuyan şerbetten ilave edip 10-15 dakika dinlendirin.
  • Ilınınca üzerine Sütkrem, tane Antep fıstığı ve toz tarçın ekleyerek servis yapın.

Püf Noktası

*Cennet çamuru birkaç gün bekleyebilir. Ancak servis ederken her seferinde biraz şerbetle ısıtılıp yine ılık olarak servis edilir.
*Tereyağı yerine sade yağ kullanabilirsiniz veya her ikisini aynı anda kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.8
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Limonlu Revani Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Şam Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme

Yorumlar (16)

İbrahim Güreşci
· 04.10.2020

Şefim çok kolay ve güzel görünüyor. En kısa zaman da deneyeceğim.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 05.10.2020

Teşekkür ederim İbrahim 👍

Melike Kardas
· 05.11.2020

Ben bizzat Bursa’daki mekanınızda yeme şansım oldu ellerinize saglık bende en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler ömür sefim

YelizDemirci
· 05.10.2020

E3 A130

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
HayalGencdal
· 17.10.2020

Yarın denicem buradan deneyenlerin resim paylaşımı oluyormu

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 18.10.2020

Merhaba Hayal, tabii ki. Yeni güncellememizle kendi profilin üzerinden tarif reçetelerini ve fotoğraflarını paylaşabiliyorsun. Kontrol etmeni rica ediyorum 🙏😊