- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cennet Çamuru Tarifi
Tarif
Cennet Çamuru Tarifi
Kilis yöresine ait lezzetlerde bugün! Son derece lezzetli Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır? Cennet Çamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
- 237B
- 291
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g çiğ kadayıf
150 g çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için:
550 g toz şeker
600 ml su
1 dilim limon
Üzeri için:
toz tarçın
tane Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu kaynatın.
- 2Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
- 3Çiğ kadayıfı tel tel doğrayın ve geniş bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
- 4Altın rengi alana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kavurup toz Antep fıstığını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Malzemelerin güzelce harmanladığından emin olun.
- 5Üzerine çekeceği miktarda soğuyan şerbetten ilave edip 10-15 dakika dinlendirin.
- 6Ilınınca üzerine Sütkrem, tane Antep fıstığı ve toz tarçın ekleyerek servis yapın.
Püf Noktası
*Cennet çamuru birkaç gün bekleyebilir. Ancak servis ederken her seferinde biraz şerbetle ısıtılıp yine ılık olarak servis edilir.
*Tereyağı yerine sade yağ kullanabilirsiniz veya her ikisini aynı anda kullanabilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?