- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Cannoli Siciliani Tarifi
Tarif
Cannoli Siciliani Tarifi
Cannoli kızartılmış, içerisine tatlı ve İtalyan lor peyniri olan ricotta doldurulmuş ve tüp gibi biçimlendirilmiş hamurdan oluşur. Bir İtalyan hamur tatlısı olan Cannoli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 45B
- 152
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
2 g tuz
15 g toz şeker
50 ml marsala şarabı
20 g kakao
3 g toz tarçın
1 adet yumurta
Dolgusu için:
700 g ricotta peyniri
60 g pudra şekeri
5 g limon/portakal kabuğu rendesi
Süslemek için:
100 g toz Antep fıstığı
100 g damla çikolata
20 g pudra şekeri
Kızartmak için:
sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için derin bir kasede un, tuz, toz şeker, marsala şarabı, kakao, tarçın, yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını iyice karıştırın.
- 2Hamur kıvamına geldiğinde hafif unlanmış tezgaha alın, pürüzsüz hamur elde edene kadar yoğurun.
- 3Hazır olan hamuru streç filme sararak hava almasını engelleyin ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
- 4Dolgusu için derin bir kapta ricotta peyniri ve pudra şekerini çırpma teli ile güzelce çırpın. Dilerseniz çok az miktarda limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
- 5Ardından bir sıkma torbasına alıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 6Dinlenen cannoli hamurunu dolaptan çıkarıp bir tezgaha alın, hafif unlayarak merdane yardımı ile 3 cm kalınlığında açın.
- 7Açtığınız hamurları cannoli borularının tamamını saracak şekilde çemberler halinde kesin, cannoli borularına sarın. Hamurların birleşme yerini yumurta akı ile yapıştırın.
- 8Derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı iyice kızdırın. Cannoli hamurlarını boruları ile kızgın yağa bırakın, 2 dakika kadar kızartın.
- 9Kızaran hamurların fazla yağını alması için havlu kağıt serili bir tepsiye alın ve soğutun.
- 10Soğuduktan sonra borularından çıkarın. İçlerini ricotta dolgusu ile doldurun.
- 11Süslemek için bir tarafını toz Antep fıstığına diğer tarafını damla çikolataya batırarak servis tabağına alın.
- 12Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik