- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Bezelye Çorbası Tarifi
Tarif
Bezelye Çorbası Tarifi
Sunum ve tat olarak oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım. Fesleğenli bezelye çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 27B
- 93
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g taze bezelye
3 dal taze soğan
10 yaprak taze fesleğen
1 l tavuk suyu
10 ml zeytinyağı
5 g tuz
Grisini için:
5 g yaş maya
60 ml ılık su
2 tutam toz şeker
5 ml zeytinyağı
70 g un
2 tutam tuz
1 adet yumurta sarısı
Sunum için:
2 adet kuşkonmaz
yenilebilir çiçek
taze nane
mikro filiz
lor peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Bezelye, taze soğan ve fesleğeni tavuk suyunda haşlayın. Zeytinyağı ve tuz ekleyin. Blenderdan geçirin.
- 2Grisini için; Mayayı ılık su ile açın. Şeker ilave edip mayanın aktivasyonunu hızlandırın.
- 3Zeytinyağı ekleyin ve çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Kıvam alınca tuzu ekleyin ve mayalandırın.
- 4Mayalanan hamuru yarım cm kalınlığında merdane ile açın. İnce şeritler halinde kesin.
- 5Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını üzerine sürün.
- 6Önceden ısıtılmış 170˚C fırında kızarana kadar pişirin.
- 7Sunum için; Kuşkonmazları blanch edin. Kafa kısımları kalacak şekilde kesin.
- 8Grissininin üzerine aralıklarla Pınar Ekşi Krema sıkın. Üzerine bezelye tanelerini yerleştirin.
- 9Kuşkonmazları ilave edin. Grissininin üzerine yenilebilir çiçek, taze nane ve mikro filizleri ekleyin.
- 10Dilerseniz ek olarak lor peyniri de ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?