- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Beyran Çorbası Tarifi
Tarif
Beyran Çorbası Tarifi
Gaziantep mutfağından sofralarınıza gelen lezzet... Beyran çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 122B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemikli boyun ve incik (kuzu)
1,5 litre su
5 g tuz
1 baş sarımsak
300 g pirinç + 380 ml su + 1 tutam tuz
Baharatlar: pul biber, karabiber vs.
Nasıl Yapılır?
- 1Etler iyice yıkanır, 1,5 lt su ile kaynatılır ara ara üzerinde oluşan köpük (kef) temizlenir.
- 2Tuz ve 1 baş sarımsağın yarısı ilave edilerekkısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- 3Diğer tarafta pirinç su ile haşlanır ve bir tutam tuz ile pişirilir.
- 4Servis ederken; çukur bir bakır tabağa, önce bir parça haşlanmış pirinç pilavı, üzerine pişmiş ve doğranmış et, dövülmüş yarım baş sarımsak, pul biber, karabiber ve et suyu ilave edip kaynatılır. Kıvam alan beyran çorbası çeşitli baharatlar eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
Püf Noktası
*Arzu edilirse, Beyran'a limon da sıkılır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.