- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Yaş Pasta Tarifleri
- Beyaz Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi
Tarif
Beyaz Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi
Yeni yıl sofralarınıza çok yakışacak yılbaşı pastası tarifi: Beyaz çikolatalı yılbaşı pastası nasıl yapılır? Göz alıcı yılbaşı pastası yapmanın püf noktaları nelerdir? Yapımı kolay yaş pasta tarifi ve yeni yıl pastası için işte detaylar... 🎂
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 24B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ganaj için:
400 g beyaz damla çikolata
Keki için:
3 adet büyük boy yumurta, oda ısısında
90 g toz şeker
90 g un
2 g vanilin
Keki Islatmak için:
20 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Ganaj için: Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyerek tamamen eriyene kadar spatula ile karıştırın.
- 2Ayrı bir kapta oda ısısındaki tereyağını çırpın. Oda ısısındaki Pınar Beyazı ekleyerek tamamen karışana dek 2 dk. kadar çırpın.
- 3Tereyağlı karışımı çikolatalı karışımla birleştirerek, iyice karışana kadar çırpın. Geniş bir kaseye alarak oda ısısında bekletin, daha sonra katılaşması için buzdolabında 3-4 saat bekletin.
- 4Keki için: 16 cm’lik kek kalıbınızı hazırlayın. Fırını 180°C’ye ayarlayın. Un ve vanilini bir kapta eleyin.
- 5Yumurtaları 5 dk. boyunca yüksek devirde çırpın. Toz şekeri ekleyip 5 dk. daha çırpın. Kuru karışımı 3 seferde ekleyin ve spatula ile fold ederek karışmalarını sağlayın.
- 6Kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kapağını açmadan pişirin.
- 7Fırından aldığınızda keki yan çevirerek soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- 8Keki ıslatmak için: Sütü ısıtarak içine toz şekeri ekleyin ve karıştırın.
- 9Buzdolabında dinlenen beyaz çikolatalı ganajı sağlam bir sıkma torbasına alın.
- 10Keki eşit şekilde 3 parçaya dilimleyin. Kekin bir dilimini sunum tabağının zeminine yerleştirin, şekerli sütle hafifçe ıslatın. Eşit şekilde ganaj sıkın. İçine isterseniz taze meyve veya çikolata ekleyebilirsiniz. Üzerine tekrar kek yerleştirin, tekrar sütle ıslatın ve ganaj sürün. Tekrar kek koyun, ıslatın ve ganaj sürün. Bu şekilde 15 dk. buzdolabında bekletin.
- 11Kalan ganajı yanlarına ve üzerine sürerek düzleştirin ve buzdolabında 30 dk. bekletin.
- 12Üzerine sos döküp, kenarlardan akıtarak süsleyebilir, renkli şekerler kullanabilirsiniz. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Kekin zemininden çıkan düz dilimi, pastanın üzerinin düz durması için en üstte kullanıyoruz.
*Pastanın içine isterseniz taze meyve veya çikolata ekleyebilirsiniz. (Donmuş meyveli pastalar hemen tüketilmezse meyveler sulanıp bozulabileceği için, taze meyve kullanılmasını öneririm.)
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?