- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Yaş Pasta Tarifleri
- Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Tarif
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Lezzetli ve yapımı ile bir o kadar eğlenceli kütük pasta tarifi. Çikolatalı kütük pasta tarifinin püf noktaları için tıklayın!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
30 g kakao
5 g vanilin
Çikolata Kreması için:
100 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
200 bitter çikolata
Arası için:
250 g toz Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Pandispanya hamuru için yumurta, şeker, un, kabartma tozu, kakao ve vanilini karıştırın.
- 2Çırpıcı yardımı ile yaklaşık 7 dakika kadar çırpın.
- 3Tereyağı ile yağladığınız kalıba alıp,150°C fırında 40 ile 45 dakika arası kontrollü pişirin.
- 4Soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ikiye ayırın.
- 5Çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
- 6Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
- 7Kaynayan krem şantili karışıma şekerli yumurtayı ekleyin.
- 8Bitter çikolatayı da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- 9Soğuyan pandispanya kekinin arasına hazırladığınız çikolata kremasını sürüp Antep fıstığıyla kaplayın.
- 10İsterseniz pastanızın dışını şeker hamuruyla istediğiniz şekillerde de süsleyebilirsiniz. Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.