- Tarifler
- Fast Food Tarifleri
- Barbekü Hamburger Tarifi
Tarif
Barbekü Hamburger Tarifi
Theragone barbekünüzle lezzetli hamburgerler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 🍔 Barbekü keyfine yepyeni bir soluk kazandıran Theragone’un üstün özellikleri sayesinde, barbeküde pişirilen hamburgerleriniz her seferinde mükemmel sonuçlar verir. Kaliteli et ve taze malzemelerle hazırlanan bu lezzetli hamburger tarifi, vazgeçilmeziniz olacak. Hamburger ekmeği ve köftesi yapmanın inceliklerini öğrenmek ve bu malzemeleri doğru şekilde pişirmenin püf noktalarını keşfetmek için videomuzu izlemeyi unutmayın! İşte adım adım fırınlı barbeküde pişen hamburger tarifi.
100 Dakika
4-6 Kişilik
Fast Food Tarifleri
Fırın, Soteleme
Paylaş
- 5B
- 28
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ekmek için:
270 g un
7 g kuru maya
15 g toz şeker
7 g tuz
2 adet yumurta
Köftesi için:
800 g kıyma (%40 yağlı döş ve %60 kaburga arası)
5 g taze çekilmiş karabiber
5 g tuz
Karamelize Soğanı için:
20 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 tutam toz şeker
1 tatlı kaşığı worcestershire sos
tuz ve karabiber
Garnitür ve Sosu için:
1 adet domates, dilimlenmiş
turşu dilimleri, marul yaprakları vs.
Nasıl Yapılır?
- 1Ekmek için: Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Ortasını çukur yapın ve kuru maya, toz şeker, süt ve tuzu ekleyin. Yavaşça karıştırın. Maya aktifleşene kadar (yaklaşık 5 dakika) bu şekilde bekletin.
- 25 dakika sonra, 1 adet tam yumurta ve 1 adet yumurta akını ekleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ilave edin. Parmak uçlarınızla yavaşça karıştırarak ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar (yaklaşık 10 dakika) yoğurun
- 3Hamurun üzerini streç filmle kapatıp, ılık bir ortamda yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 4Hamuru 120 g'lık bezeler halinde bölün. Bezeleri yuvarlayarak top şekline getirip elinizle biraz bastırarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerini örtüp 20-30 dakika boyunca ılık bir ortamda tekrar mayalanmaya bırakın.
- 5Mayalanan hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve dilerseniz susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında yaklaşık 18 dakika, ekmekler altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- 6Köftesi için: Geniş bir karıştırma kabında kıymayı, tuz ve taze çekilmiş karabiberle iyice yoğurun.
- 7Kıyma karışımını 4 eşit parçaya bölün ve her birini yaklaşık 2 cm kalınlığında yuvarlak köfteler haline getirin.
- 8Hazırladığınız köfteleri streç filmle kaplayarak buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- 9Karamelize Soğan için: Önceden ısıtılmış bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritin, ince doğranmış soğanları karamelize olana kadar pişirin. Toz şeker ve worcestershire sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olduğunda ocaktan alın.
- 10Izgarayı veya tavayı yüksek ateşte ısıtın. Dinlenen köfteleri her iki tarafı da kahverengi ve içi istediğiniz pişkinlikte olana kadar pişirin (ortalama her iki taraf için 3-4 dakika). Izgaradan almadan hemen önce, karameliz soğan ve burger peynirlerini köftelerin üzerine yerleştirin.
- 11Pişmiş hamburger ekmeklerini ortadan ikiye kesin. Ekmek dilimlerinin iç kısmına dilediğiniz gibi mayonez, ketçap, acı sos, hardal ve barbekü sos sürün. Üzerine domates, marul ve turşu dilimlerini yerleştirin. Son olarak pişmiş köfteleri de ekleyerek burgeri tamamlayın.
- 12Hazır olan hamburgerleri sıcak olarak servis edin. Yanında patates ve dilediğiniz ekstra soslarla sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.3
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Fast Food Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.