⚘⚘KAZANDİBİ⚘⚘
👨👩👧👧KAÇ
KİŞİLİK
👨👩👧👧4 kişilik
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧15 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
🕧35 dakika
⚘Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler⚘
⚘6 su bardağı süt
⚘3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
⚘3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
⚘1 su bardağı toz şeker
⚘1 yemek kaşığı tereyağı
⚘4 yemek kaşığı pudra şekeri
⚘1 çay kaşığı tarçın
⚘Kazandibi Tarifi Nasıl Yapılır?⚘
⚘6 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker,3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın.
⚘Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.
⚘Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.
⚘Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.
⚘Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
⚘Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.
⚘Ev yapımı mis kokulu kazandibiniz hazır, afiyet olsun!
⚘Kazandibi Tarifinin Servis Önerisi⚘
⚘Rulo yapabileceğiniz tatlıyı, yanık tarafı üstte kalacak şekilde kare dilimler halinde de servis edebilirsiniz.Arzuya göre servis tabaklarına birer top sade dondurma ekleyebilirsiniz
⚘⚘Pancake (Pankek)⚘⚘
👨👩👧👧KAÇ
KİŞİLİK
👨👩👧👧10 adet
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧20 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
🕧20 dakika
⚘Pancake (Pankek) Tarifi İçin Malzemeler
⚘Pancake (Pankek) hamuru için:⚘
⚘2 adet yumurta
⚘1/2 su bardağı toz şeker
⚘2 su bardağı un
⚘1,5 su bardağı süt
⚘2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
⚘1 paket kabartma tozu
⚘1 paket vanilin
⚘1 tutam tuz
⚘Pişirmek için:⚘
⚘2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
⚘Servisi için:⚘
⚘3 yemek kaşığı bal
⚘Pancake (Pankek) Tarifinin Pişirme Önerisi
⚘Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.
⚘Pancake (Pankek) Tarifi Nasıl Yapılır?⚘
⚘Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta veyarım su bardağı şekeri alın.
⚘Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
⚘Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
⚘2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
⚘Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
⚘İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
⚘Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
⚘Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
⚘Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.
⚘⚘Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı Tarifi⚘⚘
🕧KAÇ
KİŞİLİK
👨👩👧👧4 kişilik
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧5 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
🕧15 dakika
⚘Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler⚘
⚘Beyaz Muhallebi İçin:⚘
⚘3 su bardağı süt
⚘1/2 su bardağı toz şeker
⚘2 yemek kaşığı un
⚘1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
⚘1 paket vanilin
⚘Kakaolu Muhallebi İçin:⚘
⚘3 su bardağı süt
⚘1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
⚘2 yemek kaşığı un
⚘3 yemek kaşığı kakao
⚘1/2 su bardağı toz şeker
⚘Üzeri İçin:⚘
⚘1 su bardağı hindistan cevizi
⚘2 yemek kaşığı çikolata kreması
⚘4 adet taze nane yaprakları
⚘Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?⚘
⚘İki ayrı tencerede, hem beyaz hem de kakaolu muhallebiyi ayrı ayrı koyu kıvam alana kadar pişirin.
⚘Şeklini vermek istediğiniz kaseleri yağlayın.
⚘Pişirdiğiniz muhallebilerden ikişer yemek kaşığı olacak şekilde bir kakaolu, bir beyaz muhallebiden kase dolana kadar ekleyin.
⚘Hazırlanmış olan muhallebileri önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
⚘Soğumuş olan tatlıları kaselerden çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
⚘Çikolata kremasından 1'er tatlı kaşığı üzerlerine ekledikten sonra taze nane dokunuşuyla tatlınızı servis edin. Afiyet olsun
👨👩👧👧KAÇ
KİŞİLİK
🕧6 porsiyon
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧20 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
🕧35 dakika
⚘Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler⚘
⚘Oturtma için:⚘
⚘4 adet büyük boy patates
⚘3 yemek kaşığı zeytinyağı
⚘1 yemek kaşığı tereyağı
⚘500 gram orta yağlı kıyma
⚘1 adet büyük boy kuru soğan
⚘1 diş sarımsak
⚘4 adet sivri biber
⚘1,5 su bardağı domates konservesi(küp küp kesilmiş) (veya 2 adet domates)
⚘1 yemek kaşığı domates salçası
⚘1 çay kaşığı tuz
⚘1/2 çay kaşığı karabiber
⚘1 çay kaşığı kimyon
⚘1 çay kaşığı pul biber
⚘Üzeri için:⚘
⚘250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
⚘Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?⚘
⚘Patatesleri soyup ince yuvarlaklar halinde doğrayın. Fırın tepsisine yayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp hafifçe tuzlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip kenara alın.
⚘Kalan zeytinyağını ve tereyağını ocağa alın. Kıymayı kavurmaya başlayın. Renk alıp suyunu çekince sarımsak ve soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.
⚘Salça, küp küp kesilmiş konserve domates ve ince kıydığınız sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
⚘Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayınca ocağı kısık ateşe alın ve tüm baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp bir 5-6 dakika daha bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alın.
⚘Oturtmayı hazırlayacağınız borcamı hafifçe yağlayıp, patateslerin yarısını tabanına dizin.
⚘Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine döküp eşit bir şekilde yayın.
⚘Kalan patatesleri kıymalı harcın üzerine dizdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpip güzelce dağıtın.
⚘Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10 dakika, ardından sadece ızgara kısmını açarak 7-8 dakika daha pişirin. Üstü kızarınca ocaktan alın.
⚘Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyip servis edin, afiyet olsun!
⚘Hünkar Beğendi⚘
👨👩👧👧KAÇ
KİŞİLİK
👨👩👧👧4 kişilik
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧1 saat
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
🕧1 saat
⚘Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Et için:⚘
⚘600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)
⚘2 adet orta boy kuru soğan
⚘4 diş sarımsak
⚘3 yemek kaşığı zeytinyağı
⚘3 adet orta boy domates
⚘1 yemek kaşığı domates salçası
⚘2 su bardağı sıcak su
⚘1 çay kaşığı tuz
⚘Beğendi için:⚘
⚘4 adet orta boy patlıcan
⚘1,5 su bardağı süt
⚘1,5 yemek kaşığı un
⚘1 yemek kaşığı tereyağı
⚘1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
⚘1 çay kaşığı tuz
⚘1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
⚘Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?⚘
⚘4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın vefırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
⚘Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.
⚘Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
⚘4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.
⚘Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.
⚘2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
⚘Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
⚘Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.
⚘Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
⚘Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun
⚘Görünümüne Hayran Kalacağınız: Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi⚘
⚘Oldukça pratik ve sağlıklı bir tatlı alternatifi arayanlara, enfes bir tarif ile geliyoruz. Hazırladıktan sonra görünümüne hayran kalacağınız enfes bir tatlı olacak. Karşınızda: Böğürtlen soslu yulaflı muhallebi tarifi.
👨👩👧👧KAÇ
KİŞİLİK
👨👩👧3 kişilik
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧15 dakika
PİŞİRME
🕧SÜRESİ
🕧15 dakika
⚘Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
⚘Muhallebi için:⚘
⚘3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
⚘2 su bardağı süt
⚘2 yemek kaşığı bal
⚘Böğürtlen sosu için:
⚘300 gram böğürtlen
⚘2 yemek kaşığı toz şeker
⚘Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
⚘Yulafları blenderla çekip küçük parçalar haline getirin.
⚘Sütü ve çektiğiniz yulafları tencere alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
⚘Kıvam alan muhallebiyi 5-6 dakika soğumaya bırakın. Ardından 2 kaşık balı ekleyip iyice karıştırın.
⚘Böğürtlenleri yıkadıktan sonra iyice suyunu süzün, tencereye alın. Üzerine toz şekeri serpin.
⚘Kendi suyuyla 10 dakika kaynasın, tanelerin ezilmemesine dikkat edin. Hafif soğumaya bırakın.
⚘İkui ürünün de hafif ılımasıyla tabaklamaya geçebilirsiniz. Afiyet olsun.
⚘Lavaşın İçinde Bir Lezzet Hazinesi: Etli Wrap Tarifi⚘
🕧KAÇ
KİŞİLİK
🕧1 porsiyon
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧10 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
🕧10 dakika
⚘Malzemeler⚘
⚘100 gram
dana bonfile
(şerit kesilmiş)
⚘2 yaprak
marul
⚘1 adet
salatalık
(ince dilimlenmiş)
⚘1 adet
domates
(ince dilimlenmiş)
⚘1/2 adet
kırmızı soğan
(ince, piyazlık doğranmış)
⚘1 adet
renkli dolmalık biber
(arzuya göre, jülyen doğranmış)
⚘1 yemek kaşığı
sıvı yağ
⚘1 adet
lavaş
⚘Sosu İçin:⚘
⚘1,5 yemek kaşığı
yoğurt
⚘1 diş
sarımsak
(ezilmiş)
⚘1 çay kaşığı
kekik
⚘1 tatlı kaşığı
mayonez
⚘Nasıl Yapılır?⚘
⚘Tavayı ocağa alın ve hafif duman çıkana kadar ısıtın. Şeritler halinde kestiğiniz bonfileleri 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte soteleyin.
⚘Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine soğan ve renkli dolmalık biberlerden ekleyin ve sotelemeye devam edin. Biberler ve soğanlar da sotelendikten sonra ocaktan alın.
⚘Bir kasede mayonez, yoğurt, sarımsak ve kekiği karıştırın.
⚘Hazırladığınız sosu lavaşın üzerine 1 yemek kaşığı olacak şekilde yayın.
⚘Yıkayıp kuruttuğunuz marulu, ince dilimlenmiş salatalığı ve domatesi lavaşın üzerine güzelce dizin.
⚘Sotelenmiş olan et ve sebzeleri de üzerine ekleyin ve lavaşı çevirerek dürüm haline getirin. Etli wrapiniz hazır, afiyet olsun!
⚘Servis Önerisi⚘
⚘Etli wrapin içerisindeki malzemelerden dilediğinizi çıkarabilir veya ekleyebilirsiniz. Turşu da bu dürüme çok yakışacaktır
⚘Tortilla ekmekleri arasına saklı bir Meksika lezzeti olan Quesadilla’nın pek çok alternatifi var. Kendisi sebze, bonfile eti, tavuk ve deniz ürününü seviyor. Kaşar peyniri ile karşı konulmaz bir hale geliyor.
⚘Quesadilla’yı özel kılan bir diğer etmen servis edildiği sosları. Genel olarak süzme yoğurt ve kremanın çırpılmasından hazırlanan ekşi krema sosu, chili thai ve guacamole sos ile servis edilen yemek tam bir hafta sonu lezzeti.
🕧KAÇ
KİŞİLİK
🕧2 adet
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧20 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
🕧25 dakika
⚘Malzemeler
⚘4 adet
⚘tortilla ekmeği
⚘250 gram
⚘fileto tavuk göğsü
⚘2 yemek kaşığı
⚘zeytinyağı
⚘1 adet
⚘orta boy kuru soğan
⚘100 gram
⚘mantar
⚘1 adet
⚘dolmalık kırmızı biber
⚘1 adet
dolmalık sarı biber
⚘100 gram
rendelenmiş kaşar peyniri
⚘1/4 demet
maydanoz
⚘1/2 çay kaşığı
⚘cajun baharatı
⚘1/2 çay kaşığı
⚘tuz
⚘1/4 çay kaşığı
⚘karabiber
⚘Servisi için:⚘
⚘2 yemek kaşığı
ekşi krema sosu
⚘2 yemek kaşığı
⚘chili thai sosu
⚘Püf Noktası⚘
⚘Tüm malzemelerin jülyen (uzun-ince şeritler halinde) doğranması görsellik ve eşit sürede pişmeleri için önem taşımaktadır.
⚘Pişirme Önerisi⚘
⚘Cajun baharatı yerine kırmızı toz biber kullanmayı tercih edebilir, arzuya göre etli olarak da hazırlayabilirsiniz.
⚘Nasıl Yapılır?⚘
⚘Meksika lezzetinin tavuklu iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.
⚘Üzerlerini nemli bir bez ile temizlediğiniz mantarları ince ince doğrayın. Fileto tavuk göğüs etini, sebzelerle uyumlu olacak şekilde dilimleyin.
⚘Zeytinyağını mümkünse wok tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğanları, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar arzu ederseniz bir adet kesme şeker ilavesiyle soteleyin.
⚘Aralarda karıştırıp, sırasıyla; doğranmış fileto tavuk göğsü, renkli biberler ve mantarları ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeyi sürdürün.
⚘Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın. Tavuklu harcınız hazır. Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün. Maydanozları incecik kıyın.
⚘Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın. Üzerine tavuklu harcın yarısını eşit olarak paylaştırın. Kıyılmış maydanozun ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirdikten sonra diğer bir tortilla ekmeğini üzerine kapatın.
⚘Ekmeklerin arasında kalan kaşar peyniri, lezzet vermenin yanı sıra tüm malzemeyi birbirine bağlayıp, ekmeklerin dağılmasını engelleyecek. İşin sırrı burada yatıyor.
⚘Tortillayı geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirerek, arkalı önlü renk alana kadar, orta ısıda pişirin. Diğer tortilla ekmekleri ve iç harç için de aynı işlemi tekrarlayın.
⚘Keskin bir bıçak yardımıyla dilimlediğiniz Quesadilla’yı scak sıcak bekletmeden servis yapın, sevdiklerinizle paylaşın.
⚘Arap Mutfağı Şahanesi: Harissa Sos Tarifi⚘
⚘Fas, Cezayir, Tunus, Suriye ve birçok Arap ülkesinde sevilerek tüketilen bir sos türüdür harissa. Hatta ta oralardan kalkıp gelip, ülkemizin Akdeniz bölgesindeki bazı yemeklerin de içine girmiştir. İsmi ''sıcak ve acı'' anlamına gelen ''har'' kelimesinden gelir. Ana malzemeleri de bu kelime kökünün anlamı tam anlamıyla karşılıyor diyebiliriz.
⚘İçinde kırmızı biber, kimyon tohumu ve Frenk kimyonu mevcut. Frenk kimyonu, mide dostu olarak bilinen, ezilerek şifa niyetine tüketilen bir çeşit tohum aslında. Özellikle Orta Doğu ve Asya mutfağında birçok tarifte kullanılıyor. Harissa sosa tadını tuzunu veren en önemli baharatlardan da biri.
⚘Harissa sosu; tüm et ve tavuk yemeklerinde, bazı balık etleriyle, makarna soslarıyla, sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Hatta ekmeğin üzerine sürüp sürüp afiyetle de yiyebilirsiniz.
KAÇ
KİŞİLİK
1 büyük kavanoz
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧35 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
⚘Harissa Sos Tarifi İçin Malzemeler⚘
⚘2 adet kapya biber(ya da tatlı kırmızı biber)
⚘5 adet kurutulmuş chili biberi
⚘1 yemek kaşığı kimyon tohumu
⚘5 adet dövülmüş sarımsak
⚘2 çay kaşığı frenk kimyonu
⚘1/3 su bardağı domates salçası
⚘1/3 su bardağı biber salçası
⚘1/2 su bardağı zeytinyağı
⚘2 çay kaşığı karabiber
⚘1 çay kaşığı tuz
⚘Harissa Sos Tarifinin Püf Noktası⚘
⚘Frenk kimyonu ve kimyon tohumu aktarlardan satın alabileceğiniz baharat çeşitleri. Bulamazsanız tarifinizi 1 yemek kaşığı kadar kimyon ile de deneyebilirsiniz. Ancak aynı tat ve kıvamı elde etmeniz bir tık zor olacaktır. Dilerseniz acı miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. İçine toz kırmızı biber de ilave edebilirsiniz.
⚘Harissa Sos Tarifi Nasıl Yapılır?⚘
⚘Kapya biberleri iyice yıkayın ve 200 derecede ısıtılmış fırında, ocakta ya da mangal üzerinde közleyin.
⚘Közlenmiş biberlerin tohum ve sap kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soyun ve minik parçalar halinde doğrayın.
⚘Kurutulmuş biberleri bir kasenin içine alın ve sıcak suda yaklaşık 10 dakika kadar bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
⚘Biberlerini sudan çıkarın ve minik parçalar halinde doğrayın.
⚘Baharatları bir tavanın içinde karıştırarak sote edin. Kokuları iyice ortaya çıktığında ateşten alın.
⚘Baharatları rondonun içine alın ve toz haline gelene kadar çekin.
⚘Üzerine kurutulmuş biberleri ilave edin ve iyice çekin.
⚘Bu karışımın üzerine közlenmiş biber, domates ve biber salçası, dövülmüş sarımsakları da ekleyerek güzelce karıştırın.
⚘Bu aşamada zeytinyağının 1/4'ünü içine ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
⚘Ardından tuz ve zeytinyağının geriye kalanını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler bütünleştiğinde bir kavanozun içine alın ve afiyetle tüketin. Sosunuzu ağzı kapalı bir kavanozun içinde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
KAÇ
KİŞİLİK
1 küçük boy kavanoz
🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ
🕧25 dakika
🕧PİŞİRME
SÜRESİ
0 dakika
⚘Aioli Sos Tarifi İçin Malzemeler⚘
⚘2 diş sarımsak
⚘1 adet büyük boy yumurta sarısı
⚘1 çay kaşığı deniz tuzu
⚘1 tatlı kaşığı dijon hardalı
⚘250 ml. sızma zeytinyağı
⚘1 yemek kaşığı limon suyu
⚘1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
⚘Aioli Sos Tarifinin Püf Noktası⚘
⚘Ekleyeceğiniz zeytinyağının iyi kalite bir zeytinyağı olmasına özen gösterin. Yumurta sarısının büyüklüğüne göre sosunuz daha az ya da daha fazla zeytinyağına ihtiyaç duyabilir. İlave edeceğiniz zeytinyağını çok minik miktarlarda eklemeye özen gösterin. Çırpma telini eğer kol gücünüze güveniyorsanız kullanın. Çünkü sosu sürekli çırpmanız gerecektir. El blenderı kullanacaksanız; orta ayarında çırpma işlemini gerçekleştirin. Yüksek ya da düşük ayarda çırptığınızda dilediğiniz kıvamı elde edemeyebilirsiniz. Dilerseniz sosun içindeki sarımsak miktarını arttırabilir, hardal kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
⚘Aioli Sos Tarifi Nasıl Yapılır?⚘
⚘Sarımsakların kabuklarını soyun.
⚘Bir kabın içine karabiber, sarımsak ve deniz tuzunu alıp, sarımsakları iyice ezin. Aromasını ortaya çıkarın.
⚘Ayrı bir kabın içine yumurta sarısını, limon ve dijon hardalını alın. Çırpma teli ya da el blenderı yardımıyla çırpmaya başlayın.
⚘Çırpma işlemine devam ederken zeytinyağlarını çok küçük miktarlarda hatta mümkünse damla damla yedirin.
⚘Karışımda kesilmeler olduğunu farkettiğiniz anda zeytinyağı eklemeyi bırakın. Toparlanana kadar çırpın.
⚘Kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın. İçerisine ezilmiş sarımsakları ilave edin.
⚘Bu şekilde bir miktar daha karıştırın. Bu aşamada kıvamı size çok sert geldiyse 2 yemek kaşığı kadar sıcak suyu yine damla damla ekleyin ve inceltin.
⚘Tuz eklemek istiyorsanız bu aşamada ilave edin.
⚘Bir kabın içine alın ve kapatarak dinlenmeye bırakın.
⚘Dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.