- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Bal Kabaklı Tarçınlı Waffle Tarifi
Tarif
Bal Kabaklı Tarçınlı Waffle Tarifi
Kolay waffle hamuru tarifi ile birbirinden lezzetli waffle’lar yapmaya hazır mısınız? Tarçın aromalı bal kabaklı waffle tarifi nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve ayrıntılı anlatımı ile işte videolu waffle tarifi, waffle yapımı... 😋
45 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 13B
- 59
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
200 g bal kabağı püresi
60 ml badem sütü
30 g esmer şeker
50 g beyaz un
1 paket kabartma tozu
50 g yulaf unu
5 g toz tarçın
1 tutam toz zencefil
muskat cevizi
Süslemek için:
susam
bal
yaban mersini
Nasıl Yapılır?
- 1Tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce karıştırarak harcınızı hazırlayın.
- 2Önceden ısıttığınız waffle makinesini mutlaka yağlayın (bunun için sprey yağ kullanabilirsiniz) daha sonra harçtan 1 kepçe kadar taşmamasına dikkat ederek dökün. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişirme işlemi kullandığınız waffle makinesine göre farklılık gösterebilir. Burada makinenizin kullanım kılavuzunu dikkate almanızı öneririm.
- 3Renk alıp, kızarana kadar makinenin kapağını açmayın ortalama 7-8 dakika.
- 4Hazırladığınız waffle harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- 5Servis etmeden önce üzerini; Pınar Sütkrem, bal, susam, tarçın ve taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
*Daha çıtır bir hamur elde etmek için karışıma yaklaşık 50 ml soda ekleyebilirsiniz.
*Badem Sütü yerine Hindistan Cevizi Sütü kullanabilirsiniz.
*İnoksan Waffle Makinesi/Yonca Model kullanıldı.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?