- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Bal Kabağı Püresi Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Püresi Tarifi
Bal kabağı püresi, tatlılara veya içeceklere doğal bir tat ve renk katan harika bir malzemedir. Tatlılar için bal kabağı püresi tarifi: tatlılarda kullanılan kabak püresi tarifi nasıl yapılır? İşte tam kıvamında pratik bal kabağı püresi yapmanın püf noktaları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Paylaş
- 9B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
885 g butternut bal kabağı
60 g esmer şeker
1 adet çubuk tarçın
2 g yenibahar
1 tutam muskat rendesi
300 ml içme suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Küp küp kesilen bal kabaklarını ve diğer tüm malzemeleri tencereye koyup, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin.
- 2Piştikten sonra süzgece alıp, çatalla hafifçe ezin.
- 3Suyunu tamamen salana kadar 4-5 saat beklettikten sonra tatlılarda veya içeceklerde kullanabilirsiniz.
- 4Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.