Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabağı Püresi Tarifi

Bal kabağı püresi, tatlılara veya içeceklere doğal bir tat ve renk katan harika bir malzemedir. Tatlılar için bal kabağı püresi tarifi: tatlılarda kullanılan kabak püresi tarifi nasıl yapılır? İşte tam kıvamında pratik bal kabağı püresi yapmanın püf noktaları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Bal Kabağı Püresi Tarifi
Paylaş
  • 9B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
885 g butternut bal kabağı
60 g esmer şeker
1 adet çubuk tarçın
2 g yenibahar
1 tutam muskat rendesi
300 ml içme suyu

Nasıl Yapılır?

  • Küp küp kesilen bal kabaklarını ve diğer tüm malzemeleri tencereye koyup, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra süzgece alıp, çatalla hafifçe ezin.
  • Suyunu tamamen salana kadar 4-5 saat beklettikten sonra tatlılarda veya içeceklerde kullanabilirsiniz.
  • Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ekmek Kruton Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
121B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Salatalık Turşusu Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karışık Turşu Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.