Kısık Ateş
Tarif

Salatalık Turşusu Tarifi

Lezzetli ve pratik salatalık turşusu tarifi! Salatalık turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Salatalık turşusu nasıl hazırlanır? Kütür kütür kornişon salatalık turşusu yapmanın tüm püf noktaları için hemen tıklayın! 😊
20 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Salatalık Turşusu Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 38
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet kornişon salatalık
4-5 diş sarımsak
100 ml elma sirkesi
10 g toz şeker
10 g tuz
400-500 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları güzelce yıkayın ve baş ile uç kısımlarını temizleyin. İstediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz veya bütün olarak kullanabilirsiniz.
  • Sarımsakları soyun ve dişleri bütün olarak bırakın.
  • Bir kapta elma sirkesi, su, toz şeker ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Orta boy cam kavanozun içerisine salatalıkları dik olacak şekilde yerleştirin. Ara kısımlarına sarımsak koyun.
  • Hazırladığınız sirke karışımını kavanoza ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  • Turşu kavanozunu ters çevirin ve serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2 hafta boyunca dinlendirin. Bu süreçte turşularınız fermente olacak ve lezzet kazanacaktır.
  • Bu süre sonunda salatalık turşusunu kontrol edin, istediğiniz kıvama gelmiş ise tüketebilirsiniz. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Turşunun rengi önce bulanık olacak, sonra bulanıklık dibe çöküp, suyu berraklaşacaktır. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Turşunun daha hızlı olgunlaşmasını isterseniz, kullandığınız suyun sıcaklığını artırabilirsiniz, ancak bu süreci dikkatlice yönetin ve turşularınızın kalitesini koruyun.
*Turşularınızı tüketmeden önce kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.4
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Hardallı Maya Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mandalinalı Lokum Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.