- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Baklava Kek Tarifi
Tarif
Baklava Kek Tarifi
Dışı çıtır, içi yumuşacık bir tarif: Baklava Kek Tarifi nasıl yapılır? Kat kat tereyağı sürülmüş yufkanın arasında tam kıvamında nefis kek tarifi! Fıstıklı baklava kek tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Hazır baklava yufkasından baklava kek tarifi için tıklayın!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 7B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kek Hamuru için:
1 bağ ıspanak
200 ml sıvı yağ
3 adet yumurta
200 g toz şeker
600 g Söke Pastalık ve Çeşitlik Un
10 g kabartma tozu
150 g toz Antep fıstığı
Baklava Katları için:
9 adet baklava yufkası
50 g toz Antep fıstığı
20-30 g tane Antep fıstığı
İç Kreması için:
30 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Kek Hamuru için; öncelikle ıspanağı sıvı yağ ve süt ile birlikte blenderdan iyice çekin.
- 2Ayrı bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. İçine ıspanaklı karışımı ilave edin. Un ve kabartma tozunu ilave edin. Toz fıstığı da ekleyin. Yağlanmış çember kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen keki 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
- 3Baklava Katları için; İki ayrı çember kalıba aynı anda baklava hamurunu koyun (1. baklava yufkası). Üstüne eritilmiş tereyağı sürün. Tekrar bir kat daha baklava hamurunu koyun (2. baklava yufkası). Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz fıstığı serpin. Tekrar bir kat daha baklava hamurunu koyun (3. baklava yufkası). Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz fıstığı serpin (4. baklava yufkası). Bir kalıp bu şekilde kalacak. Diğer kalıba 5. baklava yufkasını koyup üstünü tereyağı sürüp toz fıstık ve tane fıstık serpin. İki kalıbı da 180°C önceden ısıtılmış fırında (yaklaşık 10 dakika) üstü kızarana kadar pişirin.
- 4İç Kreması için; Labne peyniri ve pudra şekerini güzelce karıştırın.
- 5Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Keki yanlamasına ikiye kesin. Kestiğiniz kekin alt tabanını servis tabağına alın. Üzerine labne karışımını sürün. Üstüne 4 katlı baklava yufkası ile yaptığınız baklava katını koyun. Üstüne diğer keki oturtun. En üstüne 5 katlı yufkadan yaptığınız baklava katını koyun. Kenarlarını, üzerini toz fıstık ile kaplayarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.