Kısık Ateş
Tarif

Baklava Kek Tarifi

Dışı çıtır, içi yumuşacık bir tarif: Baklava Kek Tarifi nasıl yapılır? Kat kat tereyağı sürülmüş yufkanın arasında tam kıvamında nefis kek tarifi! Fıstıklı baklava kek tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Hazır baklava yufkasından baklava kek tarifi için tıklayın!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 7B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kek Hamuru için:
1 bağ ıspanak
200 ml sıvı yağ
200 ml Pınar Süt
Pınar
3 adet yumurta
200 g toz şeker
600 g Söke Pastalık ve Çeşitlik Un
10 g kabartma tozu
150 g toz Antep fıstığı
Baklava Katları için:
9 adet baklava yufkası
60 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
50 g toz Antep fıstığı
20-30 g tane Antep fıstığı
İç Kreması için:
200 g Pınar Labne
Pınar
30 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Kek Hamuru için; öncelikle ıspanağı sıvı yağ ve süt ile birlikte blenderdan iyice çekin.
  • Ayrı bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. İçine ıspanaklı karışımı ilave edin. Un ve kabartma tozunu ilave edin. Toz fıstığı da ekleyin. Yağlanmış çember kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen keki 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Baklava Katları için; İki ayrı çember kalıba aynı anda baklava hamurunu koyun (1. baklava yufkası). Üstüne eritilmiş tereyağı sürün. Tekrar bir kat daha baklava hamurunu koyun (2. baklava yufkası). Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz fıstığı serpin. Tekrar bir kat daha baklava hamurunu koyun (3. baklava yufkası). Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz fıstığı serpin (4. baklava yufkası). Bir kalıp bu şekilde kalacak. Diğer kalıba 5. baklava yufkasını koyup üstünü tereyağı sürüp toz fıstık ve tane fıstık serpin. İki kalıbı da 180°C önceden ısıtılmış fırında (yaklaşık 10 dakika) üstü kızarana kadar pişirin.
  • İç Kreması için; Labne peyniri ve pudra şekerini güzelce karıştırın.
  • Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Keki yanlamasına ikiye kesin. Kestiğiniz kekin alt tabanını servis tabağına alın. Üzerine labne karışımını sürün. Üstüne 4 katlı baklava yufkası ile yaptığınız baklava katını koyun. Üstüne diğer keki oturtun. En üstüne 5 katlı yufkadan yaptığınız baklava katını koyun. Kenarlarını, üzerini toz fıstık ile kaplayarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Ispanaklı Kek Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hurmalı Patatesli Kek Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Yeşil Kabaklı Kek Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.