- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Bahar Pilavı Tarifi
Paylaş
- 24B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g baldo pirinç
100 g iç bezelye
2 adet çanak enginar
1 adet büyük boy havuç
50 ml zeytinyağı
tuz&karabiber
400-450 ml sıcak su veya sebze suyu
3 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Pirincinizi 1 saat önceden ılık ve tuzlu suda ıslatın. Dilerseniz baldo dilerseniz yasmin pirinç kullanabilirsiniz. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
- 2Bezelyeleri ve enginarları ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- 3Havucu soyup minik küpler halinde doğrayın.
- 4Pilav tencerenize zeytinyağı dökün. Isınınca kızgın yağa havuçları atın ve bir güzel kavurun. Kısık ateşe alın ve süzdüğünüz pirinci ekleyip biraz kavurun.
- 5Yine büyük küpler halinde doğradığınız haşlanmış enginar ve haşlanmış bezelyeleri tencereye ekleyip güzelce karıştırın.
- 6Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra, sıcak suyu ekleyin ve kapağı kapalı şekilde pilavınızı pişmeye bırakın.
- 7Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine ince ince doğranmış taze soğan ve dereotunu ekleyip karıştırın.
- 810-15 dk. dinlendirdikten sonra üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌿
Püf Noktası
*Tuz ve karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özge Tanır
Chef&Owner
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.