Kısık Ateş
Tarif

Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi

İtalyan usulü avokado ve karidesli bruschetta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
8-10 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 20B
  • 193
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 dilim baget ekmek
100 ml zeytinyağı
250 g Pınar Karides
3 g kırmızı toz biber
5 diş sarımsak
5 g tuz
5 g öğütülmüş tane karabiber
1 adet olgun avokado
100 g toz parmesan peyniri
20 g bal
5 ml balzamik sirke
1 adet kırmızı biber
10 g kuru domates

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra baget ekmek dilimlerini yerleştirin.
  • Bir kasede az miktarda zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı çırpıp ekmeklerin her iki yüzünü yağlayın. Ardından 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Bir tavada 100 ml zeytinyağını ısıtın ve karidesleri pişirmeye başlayın. Kırmızı toz biber, sarımsak, tuz ve karabiberle lezzetlendirip ortalama 5 dakika pişirin.
  • Geniş bir kasede; doğranmış avokado, toz parmesan peyniri, rende sarımsak ve balı ezerek karıştırın.
  • Üzerine balzamik sirke, doğranmış kırmızı biber ve kuru domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Bu harcı fırında kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine eşit olarak yayın, roka yaprağı ve pişmiş karidesleri üzerine yerleştirin.
  • Son olarak sızma zeytinyağı gezdirip, toz parmesan peyniri serperek servis yapın.

Püf Noktası

*Kısık Ateş Tv YouTube kanalımıza abone olarak videomuza ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler Tarifi
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Jambonlu Kuşkonmaz Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
İncirli Bar Tarifi
35 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Eda Nur
· 11.10.2020

Leziz görünüyor :)

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Eda Nur
· 11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r