- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Ananaslı Karides Şiş Tarifi
Tarif
Ananaslı Karides Şiş Tarifi
Izgarada Ananaslı Karides Şiş tarifi nasıl yapılır? Izgarada karides yaparken nelere dikkat edilmelidir? Karides şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 13B
- 74
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet temizlenmiş karides
30 ml zeytinyağı
5 g öğütülmüş karabiber
5 adet tane karabiber
2 dal taze kekik
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
1/2 adet ananas
1/2 adet limon
5 g deniz tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş karidesleri derin bir kaba alın. Zeytinyağı, karabiber ve taze kekikle harmanlayıp, 10 dakika dinlendirin.
- 2Kırmızı ve sarı dolmalık biberleri, ananası ve limonu kuşbaşından biraz daha büyük doğrayıp bir kaba alın. Az miktarda kekik, zeytinyağı ve deniz tuzuyla harmanlayın.
- 31 adet ızgara şişe sırasıyla; kırmızı biber, sarı biber, ananas, karides ve limon dilimi takın. Tüm şiş dolana kadar bu işlemi tekrarlayın. Geri kalan şişleri de aynı şekilde hazırlayın.
- 4Hazır olan karides şişleri önceden ısıtılmış ızgaraya yerleştirip, her iki tarafını da 3’er dakika pişirin. Ardından sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Sarımsak ve kırmızı toz biberle lezzetlendirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?