Kısık Ateş
Tarif

Alman Çöreği Berliner Tarifi

Geleneksel bir Alman çöreği olan Berliner, biçim ve yapımı itibarı ile Donuta benzemektedir. Almanların bilinen en güzel tatlılarından Berliner tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Alman Çöreği Berliner Tarifi
Paylaş
  • 68B
  • 449
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g toz şeker
130 ml Pınar Süt
Pınar
1 paket kuru maya
500 g un
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
İç Dolgusu için:
meyve marmelatı
Kızartmak için:
1.5 l ayçiçek yağı
Üzeri için:
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, süt ve mayayı bir kapta karıştırıp biraz bekletin. Ardından unu ilave edip tahta kaşık yardımı ile yedirin.
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
  • Son olarak; 2 adet tam yumurta+2 adet yumurta sarısını ilave edin.
  • Hamuru iyice bütünleşmesi için hafif unladığınız bir tezgaha alın, pürüzsüz kıvam alana kadar 10 dakika boyunca elinizle yoğurun.
  • Daha sonra 1 saat mayalandırmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan 12 adet mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarın ve tekrar 30 dakika mayalandırmaya bırakın.
  • Bu esnada berlinerlerin iç dolgusu için dilediğiniz meyveli sosu hazırlayabilir veya hazır meyve marmelatı kullanabilirsiniz.
  • Berliner hamurlarını kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice kızdırın.
  • Mayalanan hamurların alt kısmı yukarı gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Her iki yüzünü de 3’er dakika pişirin.
  • Nar gibi kızarmış olan hamurları havlu kağıt üzerine alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan berlinerlerin sağ ve sol tarafından delikler açın. Dilediğiniz meyveli sosu bir sıkma torbasına alıp iç kısımlarını sıkarak doldurun.
  • Üzerlerine pudra şekeri dökerek servis edin.

Püf Noktası

*Hamuru kızgın yağda ve orta seviye ateşte pişirin.
*Sos yerine dilediğiniz meyve marmelatı, çikolata sosu veya pastacı kreması kullanabilirsiniz.
*Pudra şekeri yerine toz şeker kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi
17B Görüntüleme
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı
Kakao Topları Tarifi
approved
15 Dakika
4-6 Kişilik
37B Görüntüleme
Meyve Salatası Tarifi
20 Dakika
6-8 Kişilik
31B Görüntüleme

Yorumlar (21)

GülayKaya
· 25.11.2020

Tereyağı eritilecekmi oda ısısındamı konacak

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.11.2020

Tereyağı oda sıcaklığında olacak. Kolay gelsin 😊

İnci Dinek
· 26.11.2020

Bunu denicem sef ✌️

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.11.2020

Şimdiden eline sağlık, umarım beğenirsiniz 👍👍

Aysel Çınar
· 26.11.2020

Şefim, merhaba. Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif. Ben yumurta miktarını anlamadım yani 4 yumurta sarısı+ 2 yumurta beyazı mı kullanılacak? Hepsi hamura mı konuluyor?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.11.2020

2 adet tam yumurta, 2 adette yumurta sarısı olacak şekilde tarifi uygulayabilirsin. Evet hepsini hamura ekleyip yoğurabilirsin. Kolay gelsin 😊