- Tarifler
- Kek Tarifleri
- 3 Malzemeli Pandispanya Tarifi
3 Malzemeli Pandispanya Tarifi
- 16B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 170°C’de ısıtın ve 16 cm’lik pandispanya çemberinizi hazırlayıp kenara alın.
- 2Yumurtayı mikserle, yüksek devirde 5 dakika çırpın.
- 3Toz şekeri 3 seferde ekleyip, 8-10 dakika daha çırpın. Mikseri bırakıp, silikon bir spatula ile devam edin.
- 4Rengi beyazlaşan karışıma unu eleyerek 3 seferde ekleyin.
- 5Fold ederek, söndürmeden unu karışıma yedirin.
- 6Homojen kıvam alan karışımı çembere dökün ve fırına yerleştirin.
- 7Fırının kapağını kesinlikle açmadan 25 dakika pişirip, sonra kontrol ederek fırından alın.
- 8Soğutma telinin üzerine ters şekilde yerleştirin ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan ayırın.
- 9Streç filmle sarıp, tezgahta en az 6 saat bekletin. Vaktiniz varsa 1 gece bekletip kullanmanız en iyisi olur. Streç filme sarılı şekilde buzdolabında 3-4 gün, buzlukta 3 ay muhafaza edebilirsiniz.
- 10Pastacılık dünyasında yaygın olarak tercih edilen pandispanya kekini, birçok farklı pasta ve yaratıcı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Pandispanya Püf Noktaları:
•Bu 3 malzemeli pandispanya, düz ve nemli bir yapıya sahiptir.
•Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
•Unu eleyerek hazırlayın.
•Güçlü bir mikser kullanın.
Pandispanya Yapımında En Çok Sorulan Sorular:
1.Soru: Pandispanyam fırından çıkınca neden söndü?
•Cevap: Keki fırından erken çıkarmış, yumurtaları yeterince çırpmamış veya unu fold ederken fazla söndürmüş olabilirsiniz.
•Çözüm: Yumurtalar az çırpılırsa kekin yapısı zayıf olur, fırındayken kek çok hava dolar ve fırından çıkınca o hava söner. Bu sebeple yumurta ve şekeri iyice çırpmak önemlidir. Mikserinizin hızına ve gücüne göre doğru kıvamı bulduğunuz süreyi deneme yoluyla öğrenebilirsiniz.
•Yumurta ve şekeri çırptığınızda doğru kıvamı anlamak için; mikseri kaldırın ve akan hamuru çırpma kabının içindeki hamurun üzerine 8 şeklinde dökün. Eğer 8 şekli hızlıca kayboluyorsa biraz daha çırpmaya ihtiyacı vardır. Eğer 4-5 saniye kalıyorsa doğru kıvamdadır.
•Fırının kapağını ilk 25 dakika kesinlikle açmayın. Daha erken açarsanız fırının içindeki sıcak hava dışarı çıkar ve ani sıcaklık değişikliği kekin sönmesine neden olur.
2.Soru: Pandispanya neden sert ve yoğun dokulu oldu?
•Cevap: Fazla un eklemiş olabilirsiniz. Veya fazla karıştırmış olabilirsiniz. Olması gerekenden fazla karıştırırsanız undaki glüten fazla gelişir ve yoğun bir kek elde edersiniz.
•Çözüm: Un tamamen karışana kadar karıştırsanız yeterli. Unu, yumurtalı karışıma eklerken fold etme yöntemini kullanın. Un tamamen karıştığı an, karışımı çembere dökün ve hemen fırına atın. Pişirmek için beklerseniz hamurun havası sönecektir.
3.Soru: Pandispanya neden çok dağılıyor?
•Cevap: Fırından çıkarır çıkarmaz kesmeye çalışırsanız kek yeterinde dinlenmemiş olduğundan keserken ufalanacaktır.
•Çözüm: Pandispanyayı kesmeden önce 1 gece tezgahta bekletebilirsiniz. Kek oda ısısına geldikten sonra streç filme sarıp bekletin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.