- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Pilav Pişirme Yöntemi ile Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır?
Pilav Pişirme Yöntemi ile Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır?
Tam kıvamında zeytinyağlı enginarlı pilav tarifi, nasıl yapılır? Enginarlı pilav pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
02.07.2021- 13B
- 87
- Kaydet
İzmir’in genellikle Karaburun, Mordoğan, Urla ilçelerinde yetişen enginar, İzmir mutfağında en çok çeşidi yapılan sebzelerden biridir. Tam mevsiminde iken bugün sizlere Ege usulü Enginarlı Pilav nasıl pişirilir ve pişirme tekniklerinde nelere dikkat edilir bunlardan bahsetmek isteriz.
Türk mutfağında törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav, her dönem sofraların vazgeçilmez yemeği olmuştur. Pilavın tüm Uzakdoğu ve Ortadoğu’da olduğu gibi Osmanlı yemek kültüründe, özellikle de saray mutfağında büyük önemi vardır.
Az malzemeyle hazırlandığı için basit bir yemek gibi görünse de tane tane dökülen, tam kıvamında mis gibi pilavlar yapmak gerçek bir ustalık ister. Bu ustalığa bir de Ege’nin en özel sebzelerinden enginar eklenince kıvam ve tat ayarını tutturmak marifet ister 😊
Tarifimize başlamadan önce enginarın birkaç yararından da söz etmek isteriz. İzmir’in yöresel lezzetleri arasında yer alan enginar, antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olmasından dolayı dolaşım ve sindirim sistemine yardımcı olur…
Şimdi gelelim, karaciğer dostu enginar sebzesinin pilavla olan muhteşem buluşmasına...
Tam kıvamında zeytinyağlı enginarlı pilav tarifi, nasıl yapılır? Enginarlı pilav pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
Hepsi ve daha fazlası için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…
Yorumlar (4)
Lütfenn ben bekliyorum ama maalesef daha yayınlanmadı
Merhaba, bunun için belli başlı kriterlerimiz bulunmaktadır. 1. Paylaşılan tarifin adı mutlaka başlık olarak yazılmalı ve alt açıklama metni girilmelidir. 2. Paylaşılacak olan tarifin malzeme listesi ayrıntılı ölçü birimleri şeklinde yazılmalıdır. Bardak/kaşık ölçüsü olarak verilmemelidir. kg, g, mg, l, ml, adet, baş, diş, demet, tutam, damla (TDK kullanım şartı bu şekildedir.) 3.Tüm tarif aşamaları doğru akışta adım adım olmalı ve malzemeler ile tarif akışı birbirini tutmalıdır. 4.Tarifin tabaklanmış hali, ışık olan bir masada 2-3 açıdan yatay olarak çekilmelidir. Bu kriterlere uyan tarifler, şeflerimiz tarafından onaylandıktan sonra ana akışta paylaşılabiliyor. Sevgiler.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!