- Şef Usulü
- Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
Bir menü hazırlamanın ince detayları!
24.04.2018- 23B
- 87
- Kaydet
1. Menünüzü tutarlı organize edin
Yemek sipariş etmek istediklerinde misafirlerinize açlık oyunlarına katılmış hissi yaratmayın. Menüyü mantıklı bir şekilde organize ederek başlayın. İlk olarak mezeler, son olarak tatlılar gibi.
2. En iyi yemeklerinize en iyi yerleşimi verin
Yıldız olan ürünlerinizi saklamayın! Misafirleriniz menüde ilk olarak sağ üst köşeye ve merkeze bakacaklardır. Bu nedenle satılmasını istediğiniz ürünlerinizi bu alanlara yerleştirin.
3. Becerikli olun
Menünüzde bulunan ürünleri, maliyetinizi arttırmadan birden fazla yemeğin içinde kullanın. Burger servis ediyorsanız, bir başlık altında yeni birkaç sos ya da eklemek istedikleriniz gibi, iki üç madde ile tamamen faklı bir menü seçeneği yaratmış olursunuz. Karidesli bir salata servis ediyorsanız, malzemeyi en iyi şekilde kullanmak ve maliyetinizi arttırmamak için menüye karidesli bir makarna ya da pizza eklemek uygun olacaktır.
4. Özel bir şey yaratın
Birçok menüde salata, sandviç ve pizza bulunur. Bu nedenle sizinkileri öne çıkarmak için konseptinize uygun bir şekilde, küçük bir dokunuşla imzanızı atın ve kendi klasiklerinizden birini yaratın.
5. Basit bir anlatım dili kullanın
Yemek pişirme teknikleri ile anlatımda bulunmak zorlayıcı ve sıkıcı olabilir. Tabii ki belli klişeleri kullanmanız doğru olacaktır fakat sözlere değil yemeklerinize odaklanın.
6. Yönetilebilir tutun
En basitinden 10 sayfalık bir menüye sahip işletme her yemekte mükemmeliyeti yakalayamaz. Menüyü daha kısa tutmak ve güçlü taraflarınızı ortaya çıkarmak misafirlerinizin seçimini kolaylaştıracaktır.
7. Güncelleyin
Yiyecek-içecek fiyatları ve mevcut olma durumu menüde bulunmalı. Maliyeti artan maddeleri çıkartmaktan ve mevsimsel sebze-meyveleri eklemekten çekinmeyin.
8. Doğru görselleri seçin
Menünüzü klip-art ya da benzeri programlarla dekore etmeyin. Bu dikkati dağıtır. Daha da önemlisi misafirleriniz için hiçbir anlam ifade etmez. Menüde görsel kullanmaya karar verirseniz en güncel ve en iştah açıcı yemeklerinizin fotoğraflarını tercih etmelisiniz. Unutmayın; yemek fotoğraflamak zor bir iştir. Mutlaka profesyonel bir yemek fotoğrafçısı ile çalışın.
9. Metinlerinizi kontrol ettirin
Yapabileceğiniz imla hatalarının yemeklerinizden daha fazla konuşulmasını istemiyorsanız mutlaka kontrol edin, sadece yazım denetimine güvenmeyin. Birden fazla kişinin kontrol ettiğinden emin olun.
10. Kısa tutun
Unutmayın; bir menü yazıyorsunuz, roman değil. Elbette ki yemeklerinizin ne kadar lezzetli olduğunu anlatacak bilgiler eklemek istiyorsunuz fakat açıklamaların çok uzun olmadığından emin olun.
11. Renge dikkat
Ne tür yemekler servis ediyorsunuz, temanız nedir? Bu soruların cevapları menü için seçeceğiniz rengi bulmanıza yardımcı olabilir. Örneğin sessiz bir Fransız bistrosu, şamatacı bir Meksika mutfağından farklı renkler seçer.
12. Yazı tiplerine dikkat
Asla okunması zor bir yazı tipi seçmeyin. Misafirleriniz menüyü okuyamıyorsa herhangi bir şey sipariş edemezler.
13. Geri bildirim alın
Misafirleriniz size dürüst davranacaklardır, onlardan geri bildirim istemeyi unutmayın.
14. Rekabet edeceğiniz rakiplerinizi bilin
Çevrenizde sizinle aynı ürünleri servis eden rakiplerinizi takip edin. Fiyat politikalarından, servis şekillerinden ve yeniliklerinden mutlaka haberdar olun.
15. Birden fazla menü
Unutmayın; kahvaltıdan tatlıya kadar her şeyi aynı menüye sıkıştırmak zorunda değilsiniz. Günün farklı saatlerinde alınabilecek yemekler, misafirlerinizin kafasını karıştırabilir.
16. Özel yemekleri etiketleyin
Vegan - vejetaryen, sağlıklı ve glütensiz gibi yemekler servis ediyorsanız bunları etiketleyin. Diyet kısıtlamaları olan misafirleriniz, aradıklarını kolay bulurlarsa bu durumu takdir edeceklerdir.
17. Fiyatlarınızı değiştirmekten korkmayın
Hammadde fiyatlarınızda değişiklik olduğu zaman misafirlerinizi memnun etmek için menü fiyatlarınızı aynı tutmanız gerektiğini düşünmeyin. Yapılacak değişiklik küçük olduğu sürece fark edilmeyecektir.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Chemex Demleme Yöntemi
27 Nisan 2018İşin ustasından Chemex demleme yöntemi nasıl yapılır?