Kısık Ateş
Kapak Görseli
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Uzmana Sor
18.02.2021

Şefim Merhabalar.Mutfak ekibinizde görev almayı gerçekten çok istiyorum.Bu dönemlerde stajyer alımları yapıyor musunuzve stajyerlerden beklentileriniz nelerdir ?

Barış SelamlarÖncelikle bende bunu çok isterim.Stajyer alımları bu dönemde dünyanında içinde olduğu durum nedeniyle biraz sıkıntılı...Stajyer adayları arkadaşlarımdan tek beklentim kendileri adına gelişimini sağlayabilmek kendilerini geliştirebilmelerini sağlayabilmek.Böylelikle sektöre iyi insanlar ve başarılı insanlar kazandırabilmek..

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
22.12.2020

Şefim iyi günler kuzu göbeği mantarını nasıl kullanabilirim tariflerinizi paylaşır mısınız ?

SelamYakın zamanda bu ürünle ilgili tarif paylaşmış olacağım...Takipte kalmaya devam..

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
20.10.2020

Şefim merhaba.Bu mesleğe gönül vermiş ama sadece resmi olarak bir belge sahibi olmayan birisi için nereden başlamalıyım?85 doğumluyum.Gastronomiye hayranım.Evde birçok denemem var.Fakat daha profesyonel olmak istiyorum.Sizce İMSE bu iş için başlangıç olarak yeterli olur mu? Tavsiye ve deneyimlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Sana tavsiye edeceğim şeyler öncelikle hayatta hiçbir şey için çok geç değil,senin yaşından çok daha üst yaşlarda mesleğe başlayıp doktor olup,avukat olup bankacı olup vs olup bu işi yapanlar var ve baya da başarılılar...ben hayatımda hiç kimseye kurum yada yer adı vermemeye çalışıyorum,kendini rahat ve hayatına birşeyler katacak her yerden başlayabilirsin.ben özel kurumlara karşıyım ama sistem maalesef buna yönlendiriyor insanları eğer ki çevrende bu işte sana yardımcı olabilecek profosyeneller varsa herhangi basit işletmeden bile başlayabilirsin ama asla unutma koşman gerek çünkü biraz arkadan geleceksin...meslek ile yeteri tecrübeye gelince belge işinide ustalık kalfalık diye tamamlarsın...şimdiden bol şanslar hayatında...geç döndüğüm için özür dilerim..

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
18.11.2020

Uluslararası bir otelin mutfağında hizmet vermek için hangi adımları takip etmemiz gerekir?Kimlerle iletişim halinde olmamız gerekir?

Öncelikle selamlar;Güzel sorun için teşekkürler...! Elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım..Öncelikle kendini bu işi yapacağına ve mutfaklarda fazla zaman geçirdiğinde mutlu olduğuna ikna etmen gerekiyor..Devamlı kendini yeni trendleri takip etmeyi devamlı iyi şeflerin yaptıklarını tavsiyelerini takip etmeni tavsiye edebilirim.Yani hep söylediğim İşletmenin yada bir şefin seni tavsiye etmesi için senin diğerlerinden farklı yönlerin ve artıların olması gerek,devamlı kendini geliştir ve iyi yerlerde çalışmayı düşün para her daim ikinci planda olsun hayatında..Bazen parayı düşünerek hareket ettiğinde hata yapabilirsin..kimi örnek alıyor ve kendine yakın buluyorsan onlarla irtibat kurmaya çalış...Sana iyi veye kötü tecrübe katacak herkesle irtibatta ol...hayatında bol şanslar..

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
24.09.2020

Ya da staj ayarlayabilir misiniz?

Şu dönemde mutfağımda sağlık kontrolünü en üst seviyede ve takipte tutuyorum sabit personellerle çalışıyorum.Şu dönemde çok zor...!✌️✌️

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
09.10.2020

Hangi okuldan mezun oldunuz?

Ben TUREM mezunuyumVe kalfalık,Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgelerine sahibim...!✌️✌️

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
24.09.2020

Ben İzmir mutfak sanatları enstitüsündeprofesyonel pastacılık ve ekmekçilik eğitimi aldım ve çalışmak istiyorum ama hiçbir otel alım yapmıyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?

MerhabalarŞu an hiçbir İzmir’de hiçbir otel alım yapmıyor malum durumları biliyorsunAma ilerleyen zamanda neden olmasın...!✌️✌️

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
10.10.2020

Merhaba şefim sizinle çalışma fırsatını nasıl yakalaya bilirim

Birgün neden olmasın...!✌️✌️

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
12.06.2020

Pilav olcusu tam nasil hocam

MerhabalarZeynep genelde pirincin özelliğine göre değişir ama genelde bire bir olur.Ama biraz geçirmen sana daha iyi sonuç verir yani 1-1,2 gibi İkinci püf nokta pirinci iyi kavur...

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef