Kısık Ateş
TanerPamukcu
TanerPamukcu

Hakkında

İstanbul doğumlu olup aslen orduluyum mesleğime ilk adımın turizm otelcilik lisesine kayıt olmamla başladı ve hala da devam etmekde. Lise yıllarımda mesleğimle ilgili temelden profesyonel kısma kadar bilgi edinip, edindiğim bu bilgileri stajyerlik yaptığım dönemde kullandım. Tüyap palas hotel & mövenpick İstanbul Golden horn bana lise yıllarımda ev sahipliği yaptı 2020 de turizm otelcilik lisesinden mezun olup Beykent üniversitesi aşçılık bölümünde öğrenciliğim devam etmektedir.


Okul Bilgileri

Beykent Üniversitesi - AşçılıkEkim 2020
4 yıl önce

Kuzu boynu ve kuzu böbrek yağından yapılış mini mantı

MANTI HAMURU İCİN MALZEMELER

• 500 gr un
• 5 adet yumurta
• 10gr tuz

MANTI YAPILIŞI
500 gr unumuzu derin bir kaba eleyerek alıyoruz içerisine 5 adet yumurtamızı kırıp tuzumuzu atıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz elde ettiğimiz hamuru beze haline getirip bir saat kadar dinlendiriyoruz.

MANTI İÇİ MALZEMELER

• 250gr kuzu boynu kıyması
• 50gr kuzu böbrek yağı
• Tuz
• Karabiber

MANTI İÇİ HAZIRLANIŞI
250 gr kuzu boynu kıyması 50 gr kuzu böbrek yağını tuz ve karabiber ile harmanlayıp 20 dakika kadar dolapta dinlendiriyoruz.

KUZU BOYNU VE BÖBREK YAĞINDAN YAPILMIŞ MANTININ FİNALİ

-Beze haline getirdiğimiz hamuru açıp iç malzemesini dolduruyoruz.

  • Daha sonra kaynayan suda BOILING yöntemi ile pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz mantıları Bahar soğanı, Ekşi krema,
    Elma sirkesi, Biber yağı ile birlikte SAUTE yöntemi ile kızartıp servis ediyoruz.
user feed images
user feed images