Kuzu boynu ve kuzu böbrek yağından yapılış mini mantı
MANTI HAMURU İCİN MALZEMELER
• 500 gr un
• 5 adet yumurta
• 10gr tuz
MANTI YAPILIŞI
500 gr unumuzu derin bir kaba eleyerek alıyoruz içerisine 5 adet yumurtamızı kırıp tuzumuzu atıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz elde ettiğimiz hamuru beze haline getirip bir saat kadar dinlendiriyoruz.
MANTI İÇİ MALZEMELER
• 250gr kuzu boynu kıyması
• 50gr kuzu böbrek yağı
• Tuz
• Karabiber
MANTI İÇİ HAZIRLANIŞI
250 gr kuzu boynu kıyması 50 gr kuzu böbrek yağını tuz ve karabiber ile harmanlayıp 20 dakika kadar dolapta dinlendiriyoruz.
KUZU BOYNU VE BÖBREK YAĞINDAN YAPILMIŞ MANTININ FİNALİ
-Beze haline getirdiğimiz hamuru açıp iç malzemesini dolduruyoruz.