Dürüstlüğünün karşılığını en güzel şekilde alan Usta...
İzmir'in en iyi kokoreççilerinden biri olan Akın Usta'nın namını duyup ziyaret etme fırsatı yakaladık. Büyük emeklerle geldiği bu günlere ilk olarak 98 yılında seyyar bir arabayla başlamış Akın Usta. Lezzetin hakkını verdikçe ve meşhur oldukça daha büyük bir dükkana geçmek olmazsa olmazı olmuş. Şimdilerde kalabalık grupların ve ailelerin rahatlıkla ağırlandığı kokoreç restoranı haline gelmiş bir işletmeden bahsediyoruz.
Gün geçtikçe ününe ün katan Akın Usta, haftanın 6 günü (pazartesi hariç) sabahın erken saatlerinde mangalının başına geçerek meşe odun kömürünü yakıyor ve günlük temposunu başlatıyor. Süt kuzu bağırsağın bademiyle birlikte sarılan kokoreçler hafta içi 40 hafta sonu 60 şişe kadar satılıyor. Bu iş aceleye gelmez diyen Akın Usta, bir şiş için en az 3 buçuk saat ağır ateşin başında dinlendirerek pişirmesi gereken kokoreçler için oldukça ter döküyor.
Amacı, dışının yanmaması içinin çiğ kalmaması! Eğer dediği gibi olmazsa o kokoreci ne yerim ne yedirtirim bu kadar da dürüstüm diye ekliyor.
Büyük bir mutlulukla kokoreç severleri ağırlayan Akın Usta, şişler tükendiğinde gününde bittiğini ifade ediyor... Aşağı yukarı bu saatin 24:00-01:00'i bulduğunu söyleyebiliriz.
Taş fırında pişirilen ekmeklerin lezzetini de en az kokoreç kadar unutamayacağınıza eminiz. Eğer kokorecin iyisinden anlarım diyorsanız, en yakın zamanda rotanızı buraya çevirmelisiniz! Kendilerine güler yüzlü ağırlamalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.
Adres: 29 Ekim, 180. Sk. 2/1 A, 35660 Menemen/İzmir
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.