Gaziantep, Türkiye'nin gastronomi başkenti olarak bilinir ve zengin mutfak kültürüyle tüm dünyada ün kazanmıştır. Bu büyüleyici şehir, hem geleneksel hem de modern tatları bir araya getirerek ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunar. Gaziantep'in lezzet durakları, tarih ve kültürle harmanlanmış otantik tarifler ve modern gastronomik yeniliklerle doludur. Bu koleksiyonla, Gaziantep'in tadına doyulmaz lezzetlerini keşfetmeye hazır olun! Gaziantep'in en ünlü ve meşhur lezzetlerini keşfetmek ve "Gaziantep'te nerede ne yenir?" sorusunun cevabını öğrenmek için hemen tıklayın!
Bu koleksiyon, sıcak yaz günlerinde serinletici bir mola, özel davetlerde şık ve etkileyici bir alternatif ya da günlük yaşantınıza taze bir dokunuş için birbirinden özel alkolsüz kokteylleri ve mocktail tariflerini Pınar Frii'nin benzersiz içecekleriyle sunuyor. Her bir tarif, özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanmış, uzman içecek ustalarının elinden çıkan gerçek birer sanat eseridir. Kolay ve pratik bu tariflerle, her anınıza özel bir lezzet katabilirsiniz.
Ramazan'ın bereketini sofralarınıza taşıyan "2024 İftar Menüleri" koleksiyonumuzda, lezzetli ve sağlıklı iftar yemekleri sizi bekliyor. Bu anlamlı ayı her gün sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz enfes bir sofra deneyimi ile taçlandırın. İftar sofralarınızı renklendirecek tariflerimiz, geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla bir araya getiriyor. Hem pratik hem de lezzetli tariflerle dolu bu koleksiyon, iftar hazırlıklarınızı kolaylaştıracak. İftara ne pişireceğinizi düşünmek zorunda kalmayacağınız birbirinden eşsiz tarifler için hemen tıklayın! 🌙🍽️
Kışın aylarında içimizi ısıtan kestanenin eşsiz lezzeti, sofralarımızı şölene çevirmek için birbirinden muazzam tariflere dönüşüyor. Kestane, sıcak ve lezzetli yemeklerin yanı sıra tatlıların da vazgeçilmez bir unsuru olarak kış mevsiminde ön plana çıkıyor. Bu benzersiz malzemenin kendine özgü dokusu ve zengin lezzeti, yemeklere özgünlük katıyor ve kış sofralarını renklendiriyor. İşte kestanenin büyüleyici dünyasını yansıtan ve en çok aratılan o nefis kestaneli tarifler…
Türkiye'nin eşsiz topraklarında yetişen ürünleri yakından tanımaya hazır mısınız? Doğadaki malzemelerin, doğaya zarar vermeden nasıl bir besleme aracına dönüşebileceğinin yanı sıra, coğrafi koşullarla gıda ürünleri arasındaki neden-sonuç ilişkilerini incelediğimiz, lezzet kokan mini belgesel serimiz ‘’Kısık Ateş ile Yerli Yerinde tüm bölümleriyle sizlerle…
Sürdürülebilir bir yaşam için, toplum olarak hiçbir doğal kaynağın boşa harcanmamasına özen göstererek hareket etmeliyiz. Bunun için öncelikli olarak gıda israfına karşı çok dikkatli olmalıyız. Peki, gıda israfını nasıl önleyebiliriz? Bunu mutfaklarımızda yemek yaparken nasıl uygulamalıyız? Şimdi gelin, gıda israfının önüne geçtiğimiz ve sürdürülebilir gastronomiye uygun olarak hazırlamış olduğumuz birbirinden güzel ve yaratıcı onlarca tarife birlikte göz atalım!
Filiz Makarna Akademisi ile makarna hakkında her şeyi yeniden öğreneceksiniz! Ezberlerinizi bozacak yepyeni bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Buğdayın ve makarnanın tarihçesinden makarna çeşitlerine, taze makarna yapımından dünya mutfağında yer alan makarna tariflerine, makarna sos uyumundan en beğenilen makarna sos tariflerine, makarna pişirme ve saklama tekniklerinden doğru makarna sunumuna dair her şeye ulaşabileceğiniz bu lezzetli koleksiyonumuza göz atmayı unutmayın! 🍝🍝
İncecik baklava yufkalarının; Antep fıstığı, ceviz ve kaymakla hazırlanan iç dolgusu ve şerbetin tatlı tadıyla buluşan çıtır çıtır ev yapımı baklava tarifleri sizlerle! Kat kat ve incecik açılan baklava hamuru tariflerinden tutun da vakti olmayanlar için pratik hazır yufkadan yapılan enfes baklava tariflerine kadar her şey burada! Cevizli ev baklavası, sütlü nuriye, fıstıklı soğuk baklava, cevizli tahinli kuru baklava, kaymaklı şöbiyet, fıstıklı kaymaklı baklava, bülbül yuvası, fıstıklı saray burma baklavası gibi daha birçok ev baklavası tarifi için koleksiyonumuza göz atmayı unutmayın! 😍😋😋
Tadına doyum olmayan pilav tarifleri ile karşınızdayız. Geleneksel ve modern Türk mutfağında önemli yeri olan pilav, yalnızca bizim kültürümüzde değil birçok kültürde farklı tariflerle ana yemeklere eşlik ediyor. Farklı, lezzetli ve tam ölçülü pilav tarifleri için Kısık Ateş’i takip etmeyi unutmayın! Tane tane pilav yapmanın püf noktalarını öğrenmek ve nefis pilav tarifleri yapmak için hemen tıklayın.