İncir Tatlısı
Malzemeler
4 adet kuru incir
50 gr ceviz
1 yemek kaşığı bal
50 ml krema
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 top sade dondurma
Yapılışı
İlk olarak kuru incirleri kare şeklinde doğruyoruz.
Daha sonra cevizleri doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağı ekleyip ısıtıyoruz.
Doğradığımız incir ve cevizleri tavamıza alıp 2 dk kadar soteliyoruz.
Daha sonra ilk olarak krema daha sonra balı ekleyip koyulaşmaya bırakıyoruz.
Kıvama gelen tatlımızı bir top dondurma ile servis yapıyoruz.
Keçi Peynirli Pancar Salata
350 gr keçi peyniri
1 kutu sıvı krema
1 adet kırmızı pancar
2 adet bıldırcın yumurtası
Nar ekşisi
Mikro filiz
Ayçiçek yağı
İlk olarak pancarları düdüklü tencere de haşlamaya bırakıyoruz.
Haşlanan pancarları soyuyoruz ve ince halkalar şeklinde kesiyoruz.
Keçi peynirini ve kremayı mikser ile çırpıyor ve sıkma torbasına alıyoruz.
Sunum tabağımıza nar ellisini döküyoruz.
Kestiğimiz pancarları tabağa yerleştirip üstlerine peynirli kremamızı sıkıyoruz ve üzerine bir pancar ile kapatıyoruz.
Tavamızı ısıtıp yağımızı ekliyoruz.
Isınan yağa bıldırcın yumurtamızı kırıyoruz.
Göz halinde pişen yumurtamızı tabağın kenarılarına yerleştirip tabağa mikro filizleri serpiyoruz.
Afiyet olsun...