Şefim aşcılık hayatına daha yeni başladim pirge bıçakları güzel mi uzun süreli kullanılırmı
Merhaba. Evet ben de tercih ediyorum, memnun kalırsın 😊👍
Hocam merhabalar sizi severek takip ediyorum ve şefliğe özenmeye başladım. Şuan pide lahmacun işiyle uğraşıyorum Balıkesir Altınoluk da ve ben kendimi daha fazla geliştirip şeflik yolunda ilerlemek istiyorum. Ne yapmalıyım ne tavsiye edersiniz?
Pide lahmacun ustası olmak kolay degil. Bence uzman oldugun konuda ilerlemeye çalışsan daha iyi olur. Kendini gelistirmenin yoku okuyup araştırmak ama en onemlisi calisarak tecrübe kazanmak. Bir retoran veya otel mutfaginda calisip deneyin kazanabilirsin. Sevgiler.
Kıymetli şefim merhaba,mesleğe geç yaşta girmiş biri olarak youtube'deki kayıtlarınızdan tanıdım sizi,daha sonra Kısık ateş uygulamasını indirdim azami fayda elde ediyorum, hayranlıkla sizleri izliyor kendi hızımca adımlarınızı takîb ediyorum.Şefim size şunu sormak istiyorum:Mutfaklarda elektrikli Fritöz kullanımına bakışınız nasıl?Bu vesileyle saygılarımı sunuyor başarılarınızın devamını ve sağlığınızın daim olmasını diliyorum.
Selam. Teşekkürler kolay gelsin.Tam soruyu anlamadım genelde hepsi elektrikli ama gazla çalışanlarda var tabiki. Fritozun kalitesi iyiyse ikisi de olur. Sevgiler
Fethucini alfredo makarnasını nasıl yapıyorsunuz
Merhaba, bu tarifin tüm detaylarına Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan veya Kısık Ateş web/app uygulamamızdan ulaşabilirsiniz.
Şefim merhaba. Sarma ve dolmaların iç harcını pişirerek yapıyorlar.Ben hep çiğ dolduruyor veya sarıyorum.Hangisi doğru ya da pişmesi farklı bir tat veriyor mu ?
Merhaba, bununla ilgili anlatımlı tarif videolarım var. Uygulama içerisinden veya Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Şefim merhaba, ben etleri yumuşasın diye sirke, zeytinyağı ve sütle terbiye edip buz dolabında saatlerce bekletiyorum. Bazen de yoğurt ve limonla fakat yine de yumuşamayan çok sert etler oluyor bu durumlarda ne yapabilirim?
Merhaba. Etlerle ve marinasyonla ilgili bilgiler Kısık Ateş videolarında bulabilirisin.Etlerin hayvanın hangi bölgesinden olduğu önemli. Çok sert bir eti marinasyonla yumuşatamayabilirsin. Bu sebeple farklı pişirme tekniklerimiz var. Sert etleri daha uzun pişirmemiz gerekiyor. Etin özelliğine göre pişirme tekniğini doğru seçmek gerekiyor.Yumuşak etlerde de pişirme tekniğini doğru kullanmak önemli zira yanlış uygulamalarda eti sertleştirebilir. Bunlarla ilgili videoları tekrar seyretmeni öneririm. Kolay gelsin.
Merhabalar fehmi şefim, ben kendime özel steak için bir sos üretmeye çalışıyorum, lavanta özlü bir sos olacak, lavantayı bu sos için nasıl kullanabilirim, ayrıca beyaz roux ve süt ile bağlayabilir miyim şimdiden teşekkür ederim
Merhaba. Soslarla ve kıvam vericilerle ilgili çeşitli videolar Kısık Ateş te mevcut. Teknikleri iyi anlarsan yeni soslar yaratırken bunlardan faydalanabilirsin.Başarılar.
Merhabalar efendim ben KHK lı bir sosyal bilgiler öğretmeniyim Anadolu üniversitesi aşcılık okudum 40 yaşındayım bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum staj yapma imkanım olmadı işi öğrenmek özellikle pratiğimi geliştirmek için inize ihtiyacım var. 15 yaşından beri yemek yapıyorum yemek yapmayı seviyorum ve profesyonel olarak çalışmak istiyorum şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Merhaba. Öncelikle yeni meslek tercihiniz hayırlı olsun. Yaşın önemli olmadığına inanıyorum ancak sizi oldukça zor bir süreç bekliyor bunu da hatırlatırım. Maalesef evde yemek yapmakla profesyonel ortamda yemek yapmak oldukça farklı. Pratik yapmak işimizin en önemli kısmı. İşletmelere başvurup kendinizi iyi anlatırsanız size yardımcı olacak bir yer bulabilirsiniz. Başarılar dilerim.
Merhaba sefim beşamel sos çok güzel oldu izledim meyane nasıl yapıyorsunuz onu bulamadım🌸😊
Merhaba Derya. Slurry, roux, liaison kıvam vericileri nasıl kullanılır? adlı videoda detaylıca anlatıyorum 😊 kısık ateş tv youtube kanalından izleyebilirsin. Kolay gelsin.