Kısık Ateş

Bugün Ne Pişirsem? Pratik ve Kolay Yemek Tarifleri | Kısık Ateş

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
09.07.2021
Kuzu Mutancana Tarifi

Osmanlı saray mutfağının en meşhur et yemeklerinden biri olan Mutancana, kuzu eti ve meyvelerle hazırlanır. Lezzetli Kuzu Mutancana tarifi, nasıl yapılır?

40 Dakika
2 Kişilik
47B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
09.07.2021
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi, nasıl yapılır? Ege usulü kabak çiçeği dolması nasıl pişirilir? Kabak çiçeği dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?

70 Dakika
6-8 Kişilik
26B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
17.07.2023
Soğuk Naneli Kapya Biber Çorbası Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Kırmızı Kapya Biber! Yaz aylarında içinizi ferahlatacak soğuk naneli kapya biber çorbası tarifi nasıl yapılır? Peki, soğuk kırmızı biber çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

40 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
29.07.2024
Meyveli Komposto Tarifi

Bugün Türk mutfağında hala popülerliğini koruyan komposto, kültürel mirasımızın bir parçası olarak değerini sürdürmektedir. Kompostonun kökeni, Orta Asya Türk kültürüne dayanmaktadır ve zamanla Osmanlı İmparatorluğu'nun büyüklüğüyle birlikte farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanmıştır. Genellikle su, şeker, taze meyvelerden yapılan komposto, Ramazan ayında iftar sofralarında, bayramlarda ve özel günlerde ikram edilmiştir. Peki, meyveli komposto tarifi nasıl yapılır? Karışık meyveli komposto yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü komposto tarifi…

45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme