Yunus Emre Enstitüsü, yemek araştırmacısı ve seyyah Ömür Akkor önderliğinde Macaristan’da Anadolu mutfak kültürünü tanıttı.
24.01.2019Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak adına kamu vakfı olarak 2009 yılında kurulmuş olan Yunus Emre Enstitüsü, Macaristan’da mutfak diplomasisi kapsamında Türk mutfağı etkinlikleri düzenledi.
21- 23 Ocak tarihleri arasında Macaristan’da düzenlenen Türk mutfağı etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Enstitü, Kısık Ateş'in değerli uzmanlarından biri olan yemek araştırmacısı ve seyyah Ömür Akkor'un katılımıyla Anadolu mutfak kültürünü Macaristan’ın iki büyük şehri Budapeşte ve Szeged'te yapılan etkinliklerle tanıttı.
Anadolu mutfak kültürünü tanıtıldığı organizasyon, yemek araştırmacısı ve seyyah Ömür Akkor'un sunumu ve atölye çalışmalarından oluştu. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de ve ülkenin üçüncü büyük şehri Szeged'te 21-23 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti.
Workshop’ların da düzenlendiği organizasyonda aynı zamanda Macar gastronomi severler için seminerler de düzenlendi. Seminerde aynı zamanda gastronomi meraklılarına Şanlıurfa'dan başlayan 13 bin yıllık buğdayın hikayesi anlatıldı. Göbeklitepe etrafında yetişen ilk buğdaydan ise ekmekler yapıldı.
Macaristan'ın Szeged şehrinde, 1938 yılından beri faaliyet gösteren Fehertoi Halaszcarda es Panzio restoranında gastronomi öğrencileri ile bir araya gelinerek hem Macar hem de Türk mutfağından eşsiz tatlar ile lezzet şöleni yaşatıldı.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Göbeklitepe’nin hikayesi.
Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...