Göbeklitepe’nin hikayesi.
31.01.2018Şanlıurfa büyük mutfak kültürü birikimi ile dünyada bugüne kadar sadece 5 şehrin alabildiği "Dünya Gastronomi Şehri" ünvanına sahip olmak için tüm unsurları ile çalışıyor. Şehrin logosunun altında bu ibarenin yer alması turizm açısından da büyük bir katkı sağlayacak.
Dünyanın En Eski Mutfağı
Şanlıurfa''nın gastronomi kültürünün dünyaya yansıması noktasında tema olarak ''Dünyanın En Eski Mutfağı'' seçildi. Bu temayı destekleyen bir diğer önemli etken ise buğdayın ilk ekildiği ve yetiştiği toprakların Şanlıurfa olması. Görkemli Göbeklitepe, tarihî şehir merkezi ve geleneklerle günümüz hayatını bir arada yaşatan eşsiz atmosferi ve tabii ki olmazsa olmaz mutfağı ile birçok farklı deneyimi bir arada tutuyor.
Lezzet Şehri Urfa
Şanlıurfa'da potansiyeli fark edilmemiş bir yemek kültürü var. Gerek kebapları gerekse lezzetine anlam katan tatlıları Urfa mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Urfa kebabı, patlıcanlı kebabı, şıllık tatlısı, boranisi, lebeni çorbası, tepsi kebabı ve yüzlerce çeşit yemekleri ile Urfa başlı başına bir lezzet şehri.
Biz aşçılara düşen en önemli görev Türk mutfağını ön plana çıkartmak, yöresel yemeklerimizi dünyaya tanıtmak olmalıdır. Yurt dışında gittiğim yerlerde, “Türk mutfağından ne biliyorsun, tattığın bir şey var mı” diye küçük kamuoyu araştırmaları yapıyorum. Yurt dışında çok az sayıda Türk Mutfağı tatları biliniyor ve bu sayının artırılması gerekiyor.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
Osmanlı Devleti’nin geniş bir mutfak kültürüne sahip olduğu aşikardır.