Son 25-30 yıldır İzmir mutfağı üzerine yazılmış şeyler de ayakları hakikate basmayan iddialar vardı.
28.02.2019Son 25-30 yıldır İzmir mutfağı üzerine yazılmış şeyler de ayakları hakikate basmayan iddialar vardı ve bunlar karşılığını pek bulamıyordu.
İzmir'in sokak yiyeceklerini yani Ayaküstü mutfak diye tabir ettiğim mutfak alanının, asıl bu kentin temsil edecek alan olduğunu savunuyorum diyen Nejat Yentürk, mutfakların küçük büyük hangi ölçekte olduğu önemli olmayan esnaf lokantalarını destekleyerek kentimizi dışarıya karşı daha iyi parlatabileceğimizi düşünüyor.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Göbeklitepe’nin hikayesi.
Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...