İzmir liman kentinin tarihi kültürünü simgeleyen sokak lezzetlerinin hikayelerini Nejat Yentürk’ten dinlediğiniz de gerçekten çok şaşıracaksınız!
25.02.2020Nejat Yentürk’ün gözünden İzmir Kemeraltı!
İzmir’in gastronomik zenginliğini ‘’Ayaküstü İzmir, Sokak ve Fırın Lezzetleri” isimli kitabında belgeleyen İzmirli araştırmacı-koleksiyoner Doktor Nejat Yentürk ile harika bir Kemeraltı turu gerçekleştirdik!
Sadece Kısık Ateş kameralarına konuşan Yentürk, kendi kitabında da yer verdiği İzmir kent kültürüne ışık tutmasının yanı sıra, daha önce hiç duyulmayan ve bilinmeyen gerçekleri detaylıca ele aldı.
Yüzlerce yıllık geçmişe sahip börekten, döner kebaba, şerbetten kokorece dek geleneksel mutfağımızın etkilerine ve gözde örneklerine yeni yaklaşımlarla değinen Yentürk, İzmir özelinde aslında neyin ne anlama geldiğini, nasıl ortaya çıktığını bilmemiz gerektiğini anlattığı hikayelerle destekledi.
İzmir liman kentinin tarihi kültürünü simgeleyen sokak lezzetlerinin hikayelerini Nejat Yentürk’ten dinlediğiniz de gerçekten çok şaşıracaksınız!
Kısacası, tam olarak temel bir bilgi kaynağı ile karşı karşıyasınız…
Bu değerli bilgiler ışığında bizleri aydınlatan Doktor Nejat Yentürk’e bir kez daha sizlerin huzurunda sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz…
*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak istiyorsanız Kısık Ateş Tv kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.
Görüşmek üzere, hoşça kalın! 😊
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Göbeklitepe’nin hikayesi.
Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...