Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin bir ucundan tutmak gerekiyor!
15.04.2019Göç dönemlerinin tarihinden başlayarak günümüz tarihine kadar uzanan süreci ayrıntılı bir şekilde ele alan Ahmet Güzelyağdöken'den bu kültürlerin gastronomiye dokunuşunu keyif alarak dinledik. Kendisi, yaşadığımız coğrafyanın ve mutfağının çok farklı motiflerle zenginleştiğinin ve zengin bir mutfağa sahip olduğumuzun altını çiziyor. Dünyanın en kıymetli ve en verimli alanlarından birisinde yaşadığımızın da vurgusunu yapmadan geçmiyor...
Bu değerli bilgiler için Ahmet Güzelyağdöken'e bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Devamını izlemek ve bizleri yakından takip edebilmek için abone olmayı unutmayın! İyi seyirler...
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Göbeklitepe’nin hikayesi.
Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...