Hakkında
İzmirliler'e yeni lezzetler sunmak ve deneyimlerini paylaşmak için Mövenpick Hotel Izmir'deki görevine 2014 yılında Haziran ayında başlayan Yıldız, 1999 yılında mezun olduğu meslek lisesinden sonra 1999 yılında Balçova TUREM’e başladı ve 2000 yılında başarı ile mezun oldu. Aynı yıl stajyer olarak Mercure Otel'de çalışma hayatına başladı. Askerliğini yaptıktan sonra kendini daha ileri seviyelere taşımak için turizm otelcilik sektörüne devam etti. Crowne Plaza İzmir ve Swissotel İzmir'de toplamda 10 yıl çalışarak Alman, Fransız, Koreli, Güney Afrikalı, Amerikalı ve Japon birçok şefle bire bir çalışma imkanı buldu. Bunun yanı sıra mesleki eğitimlerini tamamlamak için MEB Çıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik eğitimlerini de tamamladı. Bununla birlikte Fransız gurmeler topluluğu olan ‘Chain des Rotisseurs’un Chef Rotisseurs üyesi olan ve birçok protokol ve özel sayılan yemeklerde bizzat görev almıştır. Hemen hemen 20’ye yakın televizyon programı (ki bunlardan 5 tanesi Hindistan’da çekildi) ve özel yemek çekimleri bulunuyor. Birçok sektörel yemek dergi ve gazetelerinde makale yazıları ve yemek tarifleri bulunan şefimiz aynı zamanda okullarda da eğitim veriyor. Bu zaman zarfında Moskova ve Hindistan'da bulunma imkanı elde ederek Türk mutfağı ve insanını yakından tanıtma fırsatı yakalayan başarılı şef, 2017 yılında Mövenpick Den haag ta kısa süreli çalışma fırsatı buldu. 2014 Haziran ayından itibaren Mövenpick Hotel Izmir'de Executive Şef olarak kariyerine devam ediyor. Murat Yıldız, 25/09/1983 İzmir doğumlu evli ve 1 kız babasıdır.