Kısık Ateş
Tarif

Kuzu Boyun Tarifi

Şefe Meydan Oku konseptine özel, Kuzu Boyun tarifim ile Kemal Can Yurttaş’a meydan okuyorum! 😅 Kendisinin yaratıcı tabağını sabırsızlıkla bekliyorum. Kuzu Boyun tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 19B
  • 94
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu gerdan
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet pırasa
1 adet havuç
2 diş sarımsak
100 g kereviz sapı
2 dal taze kekik
2 dal biberiye
500 ml su
Enginar Püresi için:
1 adet patates
3 adet çanak enginar
200 ml Pınar Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz&karabiber
Şeftali Marmelatı için:
1 adet şeftali
1 adet yıldız anason
4 adet kakule
1/2 adet çubuk tarçın
50 ml beyaz üzüm sirkesi
Üzeri için:
kırık Antep fısıtığı

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdanları tuz ve karabiber ile marine edin. Ardından bir tencerede zeytinyağını ısıtıp arkalı önlü mühürlemeye başlayın.
  • Üzerine gelişi güzel doğranmış kuru soğan, pırasa, havuç, sarımsak, kereviz sapı, taze kekik ve biberiyeyi ekleyip iyice kavurun. Dilerseniz bu aşamada domates salçası, doğranmış domates, kırmızı üzüm sirkesi ekleyerek pişirebilirsiniz.
  • Daha sonra su ilave edip kısık ateşte ortalama 3 saat kontrollü pişirin.
  • Enginar püresi için: gelişigüzel doğranmış patates ve çanak enginarları güzelce haşlayın. Bir sos tenceresinde krema ve tereyağını ısıtın. Haşlanmış olan patates ve enginarları tel süzgeçten ezerek geçirin, kremalı sosla birleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Şeftali marmelatı için: Kabuğu soyulmuş şeftaliyi küçük küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine yıldız anason, kakule, çubuk tarçın ve beyaz üzüm sirkesini ekleyin. Çok kısık ateşte şeftaliler yumuşayana kadar ortalama 1 saat pişirin daha sonra içinden yıldız anason, çubuk tarçın ve kakuleyi çıkarın.
  • Pişen gerdanları kemiklerinden ayırarak tiftikleyin. Tencerede kalan sosu ayrı bir tencereye süzüp kısık ateşte yoğun kıvam alana kadar çektirin. Bu aşamada bir kaşık tereyağı ekleyerek boyun sosunu bağlayarak hazırlayın.
  • Sunum için: Tiftiklenmiş gerdanları bir kalıp yardımıyla servis tabağına basın üzerini kırık Antep fıstığıyla kaplayıp hazır hale getirin. Yanına enginar püresi ve şeftali marmelatını yerleştirin.
  • Son olarak kuzu gerdan etinin üzerine gerdan sosundan dökerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Alinazik Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
129B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
25B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcan Kebabı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Melek Yıldız
· 17.11.2020

Mükemmel olmuş sef harika görünüyor ellerinize sağlık 😉👌👌

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 17.11.2020

Çok teşekkürler ✌️✌️⭐️⭐️

Hayal Gençoğlu
· 02.12.2020

Eline emeğine sağlık 😋

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 03.12.2020

🙏🙏👌👌

Alparslan Bülbül
· 07.03.2021

Eline sağlık şefim

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 07.03.2021

🙏🌟👍