Kısık Ateş
Tarif

Kadınbudu Tarifi

Olsa da yesek dedirten tam kıvamında kadınbudu köfte tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Kadınbudu Tarifi
Paylaş
  • 241B
  • 184
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g orta yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
5 g tuz
5 g karabiber
5 g kimyon
3 g kuru kekik
3 g pul biber
1/3 demet kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
75 g pirinç
Kaplama için:
150 g un
2 adet çırpılmış yumurta
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı ikiye bölün, kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Kıymanın yarısını soğanlarla birlikte suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra bol suda pişene kadar haşlayın, süzün ve soğuması için kenara ayırın.
  • Çiğ kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine pirinçleri ve tüm baharatları ekleyin. Dilerseniz acı baharatlar tercih edebilirsiniz.
  • Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsağı ilave edin. Ardından pişen ve soğuyan kıymayı ekleyip tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
  • Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
  • Dinlenen harçtan büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Şekil verilmiş köfteleri önce un, sonra çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
  • Tercihen yanında maydanozlu sumaklı kırmızı soğan, püre veya sote sebzelerle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.
*Dilerseniz kızartma işleminde galeta unu kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
48B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çıtır Enginar Tarifi
40 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Arefe Köftesi Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar (24)

Deniz Erulgen
· 23.10.2020

Ne kadar pirinc koymak lazim? Malzemeler arasinda yok 🤷‍♀️

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 25.10.2020

75 g pirinç koymanız yeterli olacaktır. 😊

FatmaAşıcı
· 24.10.2020

Yaptım çok güzel oldu

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 25.10.2020

Elinize sağlık Fatma Hanım 🙏

Beste ATMACA
· 26.10.2020

75 gram ne kadara tekabül ediyor 😅

Murat Yıldız
· 26.10.2020

Çeviricimizi kullanın en doğru tespit orada✌️✌️✌️

Muhsin KeremBalta
· 19.05.2022

Yarım su bardağından biraz az