- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Kadınbudu Tarifi
Tarif
Kadınbudu Tarifi
Olsa da yesek dedirten tam kıvamında kadınbudu köfte tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 241B
- 184
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g orta yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
5 g tuz
5 g karabiber
5 g kimyon
3 g kuru kekik
3 g pul biber
1/3 demet kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
75 g pirinç
Kaplama için:
150 g un
2 adet çırpılmış yumurta
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle kıymayı ikiye bölün, kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.
- 2Kıymanın yarısını soğanlarla birlikte suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 3Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra bol suda pişene kadar haşlayın, süzün ve soğuması için kenara ayırın.
- 4Çiğ kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine pirinçleri ve tüm baharatları ekleyin. Dilerseniz acı baharatlar tercih edebilirsiniz.
- 5Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsağı ilave edin. Ardından pişen ve soğuyan kıymayı ekleyip tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
- 6Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
- 7Dinlenen harçtan büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
- 8Şekil verilmiş köfteleri önce un, sonra çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
- 9Tercihen yanında maydanozlu sumaklı kırmızı soğan, püre veya sote sebzelerle tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.
*Dilerseniz kızartma işleminde galeta unu kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?