- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Havuç Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
Zeytinyağlı havuç tarifi nasıl yapılır? Pratik sarımsaklı zeytinyağlı havuç tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 21B
- 81
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
25 g pirinç
5-6 adet havuç
5 g tuz
5 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
150 ml su ya da sebze suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede zeytinyağını kızdırın; dilimlenmiş sarımsakları ve yemeklik doğranmış soğanı güzelce kavurun.
- 2Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletip süzdürün ve yıkayın. Ardından tencereye ekleyip kavurun.
- 3Pirinçler hafif kavrulduktan sonra dilimlenmiş havuçları ekleyip güzelce karıştırın.
- 4Tuz, toz şeker ve limon suyu ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
- 5Son olarak suyunu ekleyin.
- 6Malzemelerin üzerini yağlı kağıtla örtün, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
- 7Ocaktan aldıktan sonra kendi tenceresinde soğutup, buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.