- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı yemek yaparken nelere dikkat edilmelidir? Çalı fasulye tarifinin püf noktaları nelerdir? Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 104B
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze fasulye
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet domates
2 dilim kabuksuz limon
yeteri kadartuz
1 tutam toz şeker
az miktardapul biber
30 ml zeytinyağı
30 ml su veya sebze suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Yıkanmış taze fasulyelerin kenarlarını ve saplarını ince keserek ayıklayın ve ortadan ikiye bölün. Ardından geniş bir kaba alın ve biraz suda bekletin.
- 2Orta boy bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş bütün soğanı ve sarımsağı yerleştirin.
- 3Etrafına fasulyeleri yerleştirin.
- 4Kabuğu soyulmuş domatesi yemeklik doğrayın. Fasulyelerin üzerine ve aralarına domatesleri gelişi güzel koyun. Kabuksuz limon dilimlerini yerleştirin.
- 5Tuz, toz şeker ve çok az miktarda pul biber ekleyin.
- 6Malzemelerin üzerine zeytinyağı ve suyu koyun. Üzerini malzemeye temas edecek şekilde yağlı kağıtla kapatın.
- 7Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşe ağır ağır pişirin. (ortalama 30 dk.)
- 8Piştikten sonra ocaktan alın, tenceresinde soğumasını bekleyin.
- 9Güzel bir servis tabağında, üzerine ekstra zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar (7)
30 ml su miktarı yeterli olur mu? Fasulye suda bekletildiği için mi az sulu pişiyor? Dibini tutmaz mı?
Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi