Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı yemek yaparken nelere dikkat edilmelidir? Çalı fasulye tarifinin püf noktaları nelerdir? Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 104B
  • 121
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze fasulye
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet domates
2 dilim kabuksuz limon
yeteri kadartuz
1 tutam toz şeker
az miktardapul biber
30 ml zeytinyağı
30 ml su veya sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış taze fasulyelerin kenarlarını ve saplarını ince keserek ayıklayın ve ortadan ikiye bölün. Ardından geniş bir kaba alın ve biraz suda bekletin.
  • Orta boy bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş bütün soğanı ve sarımsağı yerleştirin.
  • Etrafına fasulyeleri yerleştirin.
  • Kabuğu soyulmuş domatesi yemeklik doğrayın. Fasulyelerin üzerine ve aralarına domatesleri gelişi güzel koyun. Kabuksuz limon dilimlerini yerleştirin.
  • Tuz, toz şeker ve çok az miktarda pul biber ekleyin.
  • Malzemelerin üzerine zeytinyağı ve suyu koyun. Üzerini malzemeye temas edecek şekilde yağlı kağıtla kapatın.
  • Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşe ağır ağır pişirin. (ortalama 30 dk.)
  • Piştikten sonra ocaktan alın, tenceresinde soğumasını bekleyin.
  • Güzel bir servis tabağında, üzerine ekstra zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pirpirim Aşı Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Hayal Gençoğlu
· 26.04.2021

❤️🌹

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 27.04.2021

Teşekkürler Hayal 🤩🙏

BirgülÖztürk
· 03.07.2021

30 ml su miktarı yeterli olur mu? Fasulye suda bekletildiği için mi az sulu pişiyor? Dibini tutmaz mı?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 12.07.2021

Kisik ateste pisirdigimiz icin sebzelerde kendi suyunu birakiyor ve daha lezzetli oluyor. Eger yuksek ateste pisirirseniz dibine tutar.🙋‍♂️🔪

BirgülÖztürk
· 18.09.2021

Teşekkür ederim, denedim,

Şükran Şirin
· 11.07.2021

✨😊👏Fasulye seçerken hep yanılıyorum. İpsiz olduğundan emin olabileceğimiz bir fasülye çeşidi var mı acaba :)

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 12.07.2021

Merhaba. Genellikle geniş fasulyeler daha kılçıklı, eni dar fasulyeler az kılçıklı olurlar. Tabii yine de pişirmeden önce gözden geçirmeniz gerekir 😊