- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Zerdeçallı Soğan Turşusu Tarifi
Tarif
Zerdeçallı Soğan Turşusu Tarifi
Göz alıcı görüntüsüyle sofralarınızı renklendiren turşu tarifi: Soğan turşusu tarifi nasıl yapılır? Zerdeçallı soğan turşusu yapılışına gelin birlikte göz atalım.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Tava
Paylaş
- 32B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuru soğan
100 g toz şeker
100 ml su
250 ml beyaz şarap sirkesi
20 g zerdeçal
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları kalın yarım ay şeklinde doğrayın.
- 2Sos tavasına şeker, su, zerdeçal ve sirkeyi ekleyin.
- 3Soğanların tamamı suyun içerisinde kalacak şekilde tavaya ekleyin.
- 4Isıtmaya başlayın, kaynadığı an ocaktan alıp üzerine streç film çekerek soğumaya bırakın.
- 5Tercihen bir gün sonra tüketmeye başlayın.
Püf Noktası
*Beyaz şarap sirkesi yerine dilediğiniz sirkeyi kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?