- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Yöresel Şiveydiz Tarifi
Tarif
Yöresel Şiveydiz Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Taze Sarımsak! Taze Sarımsak faydaları nelerdir? Taze Sarımsak ile hangi tarifler yapılabilir? Kuzu etli taze sarımsak yemeği, terbiyeli şiveydiz tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli Şiveydiz tarifi: Antep usulü Şiveydiz yapımı… Gaziantep mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Şiveydizin orijinal tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 86B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kol kemiksiz
125 g haşlanmış nohut
1,5 kg taze yeşil soğan
2 kg taze sarımsak
350 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
15 ml zeytinyağı
5 g tuz
5 g karabiber
Üzeri için:
15 g kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Taze sarımsakları ve taze soğanları yıkayıp kök ve sap kısımları olmak üzere ikiye ayırın. Her iki sebzenin de kök kısımlarını verev şeklinde doğrayın.
- 2Geniş bir tencerede kuzu etini üzerini hafif geçecek kadar suda haşlayın. Ara ara kontrol edip üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. Etler biraz pişince içerisine haşlanmış nohutları ekleyip kaynamaya bırakın.
- 3Etler istediğimiz yumuşaklığa gelince içerisine doğradığınız taze soğan ve taze sarımsakları ekleyin.
- 4Terbiyesi için: Bir tencerede süzme yoğurt ve yumurtayı ocakta güzelce karıştırarak ısıtın. Hazırlamış olduğunuz çorbadan bir kepçe su alıp yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin. İki karışımı da sürekli karıştırarak ısılarının eşitlenmesini sağlayın.
- 5Tuz ve karabiberle lezzetlendirip biraz dinlenmeye bırakın. Bu esnada üzeri için kızgın tereyağında kuru nane kavurun.
- 6Güzel bir servis kasesine aldığınız Şiveydiz’in üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?