- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Yaş Pasta Tarifleri
- Yılbaşı Pastası Tarifi
Tarif
Yılbaşı Pastası Tarifi
Yeni yılın gelişi kadar mutlu eden, lezzetli bir yılbaşı pastası tarifi.
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
30 g kakao
200 g bitter çikolata
2 adet yumurta sarısı
100 g toz şeker
5 g vanilin
250 g damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Pandispanya hamuru için yumurta, şeker, un, kabartma tozu, kakao ve vanilini karıştırın.
- 2Çırpıcı yardımı ile yedi dakika kadar çırpın.
- 3Tereyağı ile yağladığınız kalıba alıp, 150 derece fırında 40 ile 45 dakika arası pişirin.
- 4Soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ikiye ayırın.
- 5Çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
- 6Şeker ve yumurtayı çırpın.
- 7Krem şantili ve sütlü karışıma kaynayınca şekerli yumurtayı yedirin.
- 8Çikolatayı karıştırın ve soğumaya bırakın.
- 9Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün ve arasına hazırladığınız çikolata kremasını sürüp damla çikolataları ekleyin.
- 10Pastanızı şeker hamuruyla istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.