Kısık Ateş
Tarif

Yılbaşı Pastası Tarifi

Yeni yılın gelişi kadar mutlu eden, lezzetli bir yılbaşı pastası tarifi.
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Yılbaşı Pastası Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
30 g kakao
150 g Pınar Krem Şanti
Pınar
200 g bitter çikolata
200 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta sarısı
100 g toz şeker
5 g vanilin
250 g damla çikolata
15 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya hamuru için yumurta, şeker, un, kabartma tozu, kakao ve vanilini karıştırın.
  • Çırpıcı yardımı ile yedi dakika kadar çırpın.
  • Tereyağı ile yağladığınız kalıba alıp, 150 derece fırında 40 ile 45 dakika arası pişirin.
  • Soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ikiye ayırın.
  • Çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
  • Şeker ve yumurtayı çırpın.
  • Krem şantili ve sütlü karışıma kaynayınca şekerli yumurtayı yedirin.
  • Çikolatayı karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün ve arasına hazırladığınız çikolata kremasını sürüp damla çikolataları ekleyin.
  • Pastanızı şeker hamuruyla istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kayısı Dolgulu Sandviç Bisküvili Pasta Tarifi
14B Görüntüleme
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
18B Görüntüleme
Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.