- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Vişneli Mekik Kek Tarifi
Tarif
Vişneli Mekik Kek Tarifi
Tatlı keyfi için yeni bir tarif arayışındaysanız, vişneli mekik kek tam size göre! Fındık ve bademin yoğun aroması ile vişnenin taptaze tadı birleşerek, her lokmada lezzet dolu bir deneyim sunuyor. Vişne hayranlarının favorisi olacak bu enfes kek tarifinin adım adım açıklaması için hemen tıklayın!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 6B
- 33
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g toz fındık
50 g toz badem
50 g un
15 g nişasta
5 g kabartma tozu
85 g toz şeker
100 g yumurta beyazı (yaklaşık 3 adet yumurta beyazı)
Üzeri için: 50 g çekirdeksiz vişne
Nasıl Yapılır?
- 1Toz fındık, toz badem, un, nişasta, kabartma tozu ve toz şekeri derin bir kaba alın ve iyice karıştırın. Bu karışımı blendera alarak homojen bir toz haline getirin.
- 2Karışıma yumurta beyazlarını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
- 3Tereyağını benmari yöntemiyle eritin. Tereyağını doğrudan ateşe koymayın; bunun yerine bir tencereye su koyun ve üzerine başka bir kap yerleştirerek tereyağını bu kapta eritin. Tereyağı eriyip ılındığında, karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- 4Hazırladığınız karışımı mekik desenli kek kalıplarına dökün. Üzerlerine çekirdeksiz vişne ekleyin.
- 5Fırını önceden 195°C'ye ısıtın. Mekik keklerini fırına verin ve yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin. Pişirme süresi, fırın tipine göre değişebilir, bu nedenle keklerin altın rengine dönmesini bekleyin ve bir kürdanla kontrol edin; kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- 6Pişen kekleri fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Ardından kalıplardan çıkarıp servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
75 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.