- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Velute Sos Tarifi
Tarif
Velute Sos Tarifi
5 ana sostan biri olan Velute Sos (Veloute), Fransız mutfağında en yaygın kullanılan soslardan biridir. Zamanla dünya mutfaklarında yerini alan Velute Sos tarifi nasıl yapılır? Velute sos yapımı son derece kolaydır. Püf noktalarına dikkat ederek kısa sürede tam kıvamında leziz bir Velute Sos yapabilirsiniz. Tarif detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 47B
- 79
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1.2 litre tavuk suyu
110-120 g sarı roux (un ve tereyağı miyanesi)
yeteri kadar tuz
yeteri kadar akbiber
Nasıl Yapılır?
- 1Sarı Ru (Roux) için: 50 g tereyağı, 50 g un yeterli olacaktır. Eriyen tereyağına un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur (unun kıvamı yağa doymuş olacak, yani kuru olmaması lazım). Altın sarısı renk aldığında sarı roux hazır demektir.
- 2Tavuk suyunu bir tencerede hafifçe kaynatın.
- 3Sarı Roux’yu (miyane) çırparak tencereye ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
- 4Yaklaşık 15 dakika karıştırarak kaynattıktan sonra (üzerinde köpük oluşursa almayı ihmal etmeyin) süzgeçten geçirin ve tuz, beyaz biber ayarını yapın.
- 5Hazır olan velute sosu çorbalarda kıvam artırıcı ya da et, balık yemeklerinde zenginleştirici sos olarak kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.