- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Karamel Sos Tarifi
Karamel Sos Tarifi
- 39B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Kalın tabanlı bir tencereye toz şekeri alın ve kısık ateşte eritin, karamelize olana kadar ara ara karıştırın.
- 2Şeker tamamen eridiğinde ve kehribar rengini aldığında, tereyağını parça parça ekleyin ve karıştırarak eritin.
- 3Tereyağı tamamen eridiğinde, spatula ile karıştırarak kremayı ekleyin. Bir dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. (Tuzlu karamel isteniyorsa, karamelin altını kapattıktan sonra 2-3 gram deniz tuzu ekleyin ve karıştırın.)
- 4Karamel sosu oda sıcaklığına geldikten sonra, hava almayacak şekilde bir kaba koyarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık 2 hafta, buzlukta ise 2 ay saklayabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Karamel Sos Püf Noktaları:
•Karamel yapımı aslında çok pratik bir süreçtir ve bu tarif sadece 3 malzemeye ihtiyaç duyar.
•Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması karamel yapımında önemlidir.
•Karamel sos, cheesecake, dondurma, kahve, kurabiye ve kek gibi birçok tatlıda kullanılabilir.
•Tuzlu karamel isteniyorsa, karamelin altını kapattıktan sonra 2-3 gram deniz tuzu ekleyebilirsiniz.
•Eriyen sıcak şeker, tereyağı ve kremayı eklerken ısı değişimi nedeniyle sıçrayabilir. Bu aşamalarda tavaya fazla yaklaşmamaya özen gösterin.
•Karamel, soğudukça kıvamı koyulaşacaktır.
•Buzdolabında 2 hafta, buzlukta ise 2 ay saklayabilirsiniz.
•Buzdolabında saklanan karamel kullanmak isterseniz, mikrodalgada tekrar ısıtarak sıvı kıvama getirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.