- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Biber Salçası Tarifi
Tarif
Biber Salçası Tarifi
Kahvaltı ve tencere yemeklerinin olmazsa olmazı bir tarif ile karşınızdayız. Biber salçası nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
8-10 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 136B
- 59
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 kg salçalık biber (tatlı, acı veya karışık)
220 ml zeytinyağı
40 g dövülmüş kaya tuzu (tercihe göre artırıp azaltabilirsiniz)
Nasıl Yapılır?
- 1Biberleri iyice yıkayın, suyunu süzün. Sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın, ezik çürük kısımlarını ayırın. Kabaca doğrayın.
- 2Geniş bir tencereye koyun ve üzerine bir su bardağı su ilave ederek ateşe oturtun.
- 3Biber kabukları kolayca ayrılacak gibi yumuşayana kadar sürekli karıştırarak haşlayın.
- 4Biberleri kevgire boca edin ve çıkan suyunu atın. Daha sonra kevgiri tencerenin üzerine oturtun.
- 5Elinizle bastırarak biberleri kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz biber püresini tekrar harlı orta ateşte sık sık karıştırarak suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.
- 6Daha sonra ateşi kısın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. O esnada salçaya bir iki avuç kaya tuzu ilave edin.
- 7Karıştırarak tuzun erimesini sağlayın. Kendi damak tadınıza göre tuzu arttırabilirsiniz.
- 8Son olarak zeytinyağını ekleyin. Devamlı karıştırarak 15 dakika kadar daha pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
- 9Salçayı cam kavanozlara doldurun ve üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı koyun. Kapağını kapatarak serin ve karanlık yerde saklayın.
Püf Noktası
*Dövülmüş kaya tuzu yaklaşık olarak 1-2 avuç yeterli olacaktır. Tercihen artırıp, azaltabilirsiniz!
*Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.