- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Umm Ali Tatlısı Tarifi
Tarif
Umm Ali Tatlısı Tarifi
Arap mutfağının en sevilen tatlısı Umm Ali nasıl yapılır? Umm Ali tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 67B
- 104
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet sade kruvasan
150 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 adet çubuk vanilya
100 g kuru üzüm
50 g file badem
75 g Antep fıstığı içi
50 g Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 2Kruvasanları gelişi güzel parçalara ayırın ve fırına uygun geniş bir borcam veya toprak kaseye yerleştirin.
- 3Bu esnada süt, krema, toz şeker, çubuk tarçın ve vanilyayı bir tencereye alın. Bu aşamada dilerseniz az miktarda toz kakule ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri kısık ateşte ısıtarak kaynama noktasına getirin ama kaynatmayın!
- 4Borcama koyduğunuz kruvasanların üzerine kuru üzüm, badem ve Antep fıstıklarının bir kısmını serpiştirin.
- 5Isıttığınız süt karışımının ½’sini kruvasanların üzerine dökerek ıslatın.
- 6Tekrar kalan malzemelerden kuru üzüm, badem ve Antep fıstıklarını serpiştirin ve kalan ½ süt karışımını da üzerine dökün. Süt oranı gözünüze fazla gelmesin, fırına koyacağınız için yoğunlaşacaktır.
- 7Tatlınızı hazırladığınız kalıbı ısıttığınız fırına yerleştirin ve 15 dakika pişirin.
- 8Umm Ali’nin üzerini Hindistan cevizi ve dilediğiniz kuru meyvelerle süsleyebilir, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
- 9Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Bu tatlıyı kruvasan yerine milföy hamuruyla da yapabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (2)
Bu tatlı,milföy hamuru ile yapılırsa kaç milföy karesi kullanılacak ve de pisirildiken sonra mi parçalara ayrılacak?
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi