- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Tarif
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Terbiyeli işkembe çorbası tarifi nasıl yapılır? İşkembe çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
8-10 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 371B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg temizlenmiş işkembe
25 g un
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
40 g kuru soğan
4-5 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş işkembeleri tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su, limon suyu, sarımsakları ve kuru soğanı bütün halinde ekleyin. İşkembeyi yumuşayana kadar iyice haşlayın.
- 2İşkembe haşlandıktan sonra tencereden çıkartın ve isteğinize göre kuşbaşı ya da daha küçük şekilde doğrayın. Tencerede kalan işkembenin suyunu süzgeçten geçirin ve başka tencereye alarak orada kaynatmaya başlayın.
- 3Başka bir tencerede tereyağını ilave edip unu iyice kavurun. Kavrulan una başka bir kapta çırptığınız yumurta sarıları, yoğurt ve az miktarda suyu ekleyin.
- 4Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve doğranmış işkembeler ile kısık ateşte bir taşım kaynatın.
- 5Dilerseniz hazır olan çorbanın üzerine sirke ve limon suyu damlatabilirsiniz.
- 6Sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik