- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Taze Bakla Kabuğu Kızartması Tarifi
Tarif
Taze Bakla Kabuğu Kızartması Tarifi
Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü, bahar aylarında bolca tüketilen ve sağlığa birçok faydası olan sebzeler arasında yer alan sevilen lezzet Bakla! Taze bakla kabuğu kızartması tarifi nasıl yapılır? Tempura kaplama harcı nasıl hazırlanır? Bakla kızartması yapmanın püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için tarif videomuza göz atmayı unutmayın!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 14B
- 38
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bakla kabuğu
100 g nişasta
60 g un
6 g tuz
1 adet yumurta
Sosu için:
1/2 demet dereotu
10 g pul biber
5 g kuru sumak
Nasıl Yapılır?
- 1İçi ayıklanan bakla kabuklarını kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk suyun içine alın. Daha sonra bir havlu kağıt üzerinde suyunu süzdürün.
- 2Kaplama Harcı için: Geniş bir karıştırma kabında nişasta, un, tuz, yumurta ve sade sodayı iyice çırparak koyu kıvamlı bir tempura harcı hazırlayın. Harcın pürüzsüz olmasına özen gösterin.
- 3Hazır olan tempura harcına bakla kabuklarını bulayarak kızgın yağda kızartın. Güzelce kızaran bakla kabuklarını kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın.
- 4Pişen bakla kabuklarınızı hazırladığınız dereotlu yoğurt sos ile sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?