- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Tatlılı Et Yahnisi Tarifi
Tarif
Tatlılı Et Yahnisi Tarifi
Geleneksel Türk mutfağının önemli yemeklerinden Pekmezli Et Yahnisi tarifi nasıl yapılır? Yahni yapmanın püf noktaları nelerdir? Yumuşacık etiyle nefis tatlılı yahni tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 25B
- 99
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu veya dana kuşbaşı et
200 g kuru soğan
30 ml pekmez
500-600 ml su
3 g yenibahar
3 g toz tarçın
2 g tuz
taze nane yaprakları
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını tencerede eritin. Yağ eriyince et parçalarını ekleyip her tarafını çevirerek kızartın.
- 2Kızarınca yağdan alın, aynı tencerede ince doğranmış soğanları kavurun.
- 3Soğanlar pembeleşince yağıyla beraber etleri içine katın. Pekmezi ekleyin ve etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun.
- 4Kısık ateşte ağzı açık olarak, ortalama 1.5 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- 5Yahni pişmeye yakın içine yenibahar, toz tarçın ve tuz serpip karıştırın.
- 6Taze nane yapraklarını şeritler halinde kesip servis sırasında üzerine serpin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar (2)
Fehmi hocama ve ekibine çok teşekkür ederim. Online dönemde lisede mutfak eğitimi alan öğrencilerimle anlatim videolarından cok faydalandik.
Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi