- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Tahıllı Sebze Salatası Tarifi
Tarif
Tahıllı Sebze Salatası Tarifi
Ailecek afiyetle yiyebileceğiniz hem sebze, hem protein deposu bir salata tarifi: Tahıllı sebze salatası tarifinin tüm detayları için hemen tıklayın.
15 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 16B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g siyah pirinç
20 g maş fasulyesi
20 g bezelye
6 adet brüksel lahanası
10 g ay çekirdeği içi
150 g balkabağı
25 g hindistan cevizi sütü
2 adet yeşil limon
2 g zencefil
10 g zeytinyağı
5 g tuz
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Maş fasulyesini, siyah pirinci bir gece öncesinden suda ıslatın. Ertesi gün bol suyla yıkayıp, süzdükten sonra aynı tencerede 15 dakika haşlayın.
- 2Balkabağını küçük küpler halinde doğrayın vekaba alıp brüksel lahanasını ilave edin. Ardından sebzeleri ocakta kaynayan suyun içine atın.
- 3Sebzeleri 7 dakika haşlayın ve süzdükten sonra soğuk suyun içine aktarıp 3 dakika bekleterek diri kalmasını sağlayın.
- 4Daha sonra sebzeleri suyun içinden süzün.
- 5Haşladığınız sebzeleri ve bakliyatları bir kasede karıştırın.
- 6Kalan tüm malzemeyi ekleyerek salatanızı tamamlayın. Soğuk servis yapın.
Püf Noktası
*Fasulye, mercimek, nohut gibi bakliyatlarla bu tarifi çeşitlendirebilirsiniz.
*Bal kabağını suda haşlamak yerine küp küp dilimledikten sonra yağlı kağıdın üzerine yerleştirip 180 dereceye ayarlı fırında 14 dakika karamelize edebilirsiniz.
Enerji: 435 kalori
Karbonhidrat: 53,7 g
Protein: 16,3 g
Yağ: 18,4 g
Lif: 11,3 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.